To je to što me zanima!

Barca tone sve dublje: Dužna je dvojici igrača 100 milijuna eura

Prema Transfermarktu, za Raphinhu, Koundéa i Lewandowskog, Barca je dala ukupno 153 milijuna eura, dok su Kessié i Christensen došli kao slobodni igrači. Troši se, a nema se...
Vidi originalni članak

Da bi Barcelonu održao na 'životu' prošle sezone, predsjednik Joan Laporta morao je napraviti razne financijske 'rezove'. Ove ju je odlučio vratiti na stare staze slave pa je na svakakve načine namakao novac za skupocjena pojačanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi su oni dobili sjajne ugovore jer su se većeg dijela plaće odrekli senatori Sergio Busquets i Gerard Pique (a i ostali). Uostalom, Dani Alves, koji je došao 'ugasiti požar' na polusezoni nakon Messijevog odlaska, igrao je praktički besplatno.

Kako god, čini se da se veterani Barce nisu odrekli tog novca, već su samo pristali na odgodu. Kako tvrde Španjolci, katalonski klub mora sljedeće sezone isplatiti Piqueu 52 milijuna eura, a Busquetsu dva milijuna manje.

IGRA SE S VATROM Barcelona je namakla novac za registraciju pojačanja, Laporta uveseljava sve! Ali dugoročno?

Prema Transfermarktu, za Raphinhu, Koundéa i Lewandowskog, Barca je dala ukupno 153 milijuna eura, dok su Kessié i Christensen došli kao slobodni igrači, no to naravno nisu potpuno besplatni transferi. Provizije menadžerima kod takvih prelazaka često se broje u desecima milijuna eura...

12 GODINA MLAĐA Pogledajte koga Pique navodno ljubi: 'Jako podsjeća na Shakiru'

Podsjetimo, Xavija je momčad propustila je slaviti na otvaranju Primere. Barca je na Camp Nouu odigrala remi bez golova s Rayo Vallecanom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Drmex 20.08.2022.

    Pique ce se vjerojatno odrec

  • Space Burek 18.08.2022.

    Zanimljivo je kako se prije nekoliko mjeseci tj. u vrijeme kada je Piquea ostavila Shakira pisalo kako mu je Barca dužna 156m eura. Teško je vjerovati bilo kome u zadnje vrijeme pogotovo kada su izvori kao ovaj iz članka za koji nitko nije nikada ni čuo.

  • Corli123 18.08.2022.

    Poštovani Znaor, ova vijest nije u pravom kontekstu točna. Istina je da Barcelona, kao i svi klubovi na svijetu duguje igračima plaće jer su potpisali ugovore, ali to nije nikad ni bilo sporno nigdje nikada. Dužni su jednako kao i svi klubovi svijeta gdje se dogovorila godišnja plaća. Igrač x je potpisao za klub y na 3 godine ugovora po 10m€ godišnje = 30m€ dugovanja kluba prema igraču, ali to nećete pročitati za ostale klubove jel da? Bitno je da ste napisali da oni duguju novac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare