To je to što me zanima!

Barca za povijest: Real već pola stoljeća bez 'šestice'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Posljednji je puta Real Madrid 'šesticu' na svome terenu primio prije tek nešto malo manje od pola stoljeća, od gradskog suparnika Atletica Madrida
Vidi originalni članak

Deseci milijuna navijača Barcelone širom svijeta raduju se jednoj od najznačajnijih pobjeda svog kluba u povijesti, 6-2 protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu.
Zadnji je puta Real šesticu na svom terenu primio prije malo manje od pola stoljeća, od gradskog suparnika Atletica. Iako joj ovo nije najuvjerljiviji trijumf protiv madridskih bijelih, nikad ranije nije Barça zabila Realu šesticu na njegovom terenu, pa će ovaj ishod postati legendaran kao i 5-0 iz veljače 1974., kad je Barcelonu vodio Nizozemac Rinus Michels, a u momčadi igrali čuveni nogometaši kao Johan Cruyff, Juan Manuel Asensi, Carles Rexach i Hugo Sotil. Još dvije velike pobjeje koje navijači Katalonaca najradije pamte su 3-0 iz 1984. u eri Terryja Venablesa, te 3-0 iz jeseni 2005., kad je velebnu partiju odigrao Ronaldinho. U sve te četiri sezone, Barcelona je osvojila naslov pa se i sada čini da će ostvariti taj najvažniji cilj, jer do kraja Primere ostala su samo četiri kola, a Barcina prednost iznosi sedam bodova plus onaj jedan nevidljivi u vidu boljeg međusobnog omjera.
- Iskreno, ova je Barcelona mnogo bolja od one moje. Messi, Eto'o, Henry i Xavi će donijeti prevagu - skromno je priznao nekadašnji standardni stoper Miguel Angel Nadal, stric tenisača Rafaela, koji unatoč obiteljskoj tradiciji i materinjem katalonskom navija - za Real.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • COLE_VU 03.05.2009.

    razmontirali su ih

  • Pinturicchio 03.05.2009.

    to nije bio el classico to je bio Barca Show , real je dobro poceo , da su se zatvorili ko chelsea mozda bi pobjedili , ali svaka cast , isli su se nadigravati i zato uopce nije sramota tako izgubiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare