To je to što me zanima!

Barci nije dosta zvijezda: Želje Cesc, Villa i Žirkov

Kako piše El Mundo Deportivo, Barcelona želi na ljeto svoj ionako prebogati roster dodatno osnažiti četvoricom igrača. No morat će nekoga i prodati
Vidi originalni članak

Treba nam još jedan stoper, svestrani srednji vezni, ljevonogi veznjak i napadač, zaključak je razgovora Barcelonine struke s vodstvom kluba. El Mundo Deportivo piše i da na Nou Campu već jako dobro znaju koga žele. Od četiri 'kritične' pozicije, na tri je izbor jedan i jedini, samo po pitanju veznjaka na lijevoj strani još uvijek dvoje. Dvojica su Španjolci, dvojica Brazilci, a jedan Rus.
Najmanje problema bit će oko novog stopera. Ljetos je Barcelona dovelal Brazilca Henriquea, no odmah su ga poslali na posudbu u Bayer iz Leverkusena. Prilagodba na europski nogomet prošla je odlično, Henrique je spreman za povratak. Uz Puyola, Milita, Piquea i Marqueza, njegovim će dolaskom središnjica obrane biti riješena.
Uz Xavija i Iniesta, u Barceloni žele još jednog svestranog veznjaka. Plan je najambiciozniji mogući - Cesc Fabregas! Arsenal čini sve što je u njihovoj moći da zadrže svoju prvu zvijezdu, Barcelona već godinama pokušava. Iz nekog razloga misle da je ovo ljeto pravo vrijeme za transfer, a taj neki razlog mogao bi imati i svoj brojčani iznos. Pozamašan i neodoljiv.
Na lijevoj strani veznog reda pojačanje bi na ljeto trebao biti ruski reprezentativac Yuri Žirkov. On je navodno prioritet za poziciju koje u aktualnoj Barcinoj formaciji zapravo i nema. Dolazak Žirkova mogao bi značiti i određene promjene u koncepciji Josepa Guardiole, budući da s klasičnim krilom proteklih godina nije igrala. Ne uspiju li dovesti Žirkova, u Barci će pokušati dobiti Maxwella iz Intera. U Italiji Brazilac igra na lijevoj strani obrane, u Barci očito na njega računaju kao na veznjaka.
Napadačka opcija Barcelone za novu sezonu zove se - David Villa. Posao u kategoriji onoga s Cescom ako govorimo o kvaliteti igrača, ali i puno lakše ostvariv s obzirom na mogućnost transfera. Valencia se guši u nekoliko stotina milijuna eura duga i mora prodavati igače da bi 'preživjela'. Villa je jedan od najzanimljivih eksponata, na njemu se lijepo da zaraditi, ali Barcelona mora biti izdašnija od ostalih zainteresiranih. A bit će ih dovoljno.

STOTINJAK MILIJUNA KAO NEMOGUĆE MALA CIJENA

Pristanu li Arsenal, Valencia i CSKA prodati Cesca, Villu i Žirkova po cijenama na koje su procijenjeni na tržištu, Barcelona će morati isplatiti stotinjak milijuna eura samo za njih trojicu. Ali naravno da se to neće dogoditi. Villu (po Transfermarktu vrijedi 38 mil. €) neće moći dobiti za manje od 50-ak milijuna, Cesca (40 mil. €) vjerojatno i za koji milijun više, a Žirkova (20 mil. €) se ne može kupiti za manje od 30-ak milijuna. Da bi namaknuli potreban novac, nekoga će morati i prodati. Hleb i Gudjohnsen su prvi na 'listi za odstrel', o odlasku razmišlja i Yaya Toure, može ode čak i Thierry Henry...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zlatkolol 26.03.2009.

    Navodno je Mikić u Hiroshimi svojim igrama zainteresirao mnoge jake klubove pa sam siguran da je i on u nekim kombinacijama za barcu ali onda će barca morati prodati messija i eto\'a

Komentiraj...
Vidi sve komentare