To je to što me zanima!

Barišić: Brinu me financije ako se ponovi ovakva euro-sezona

Svi se moramo zapitati kako dalje, rekao je Zoran Mamić. Rezultatski debakl bi se lako mogao pretvoriti i u financijski. Dinamo će morati prodavati igrače. Odmah!
Vidi originalni članak

Ne zna se što navijačima Dinama teže pada - to što su "plavi" izgubili 13 utakmica zaredom na gostovanjima u Ligi prvaka i Europskoj ligi ili to što su dinamovci u Rumunjskoj protiv Astre izgledali kao bezvoljna vojska, praktički bez ikakvog plana i bez jasne ideje.

- Dinamo nema momčad da bi bio konkurentan na gostovanjima u skupinama Lige prvaka i Europske lige. Jedva je ponekad konkurentan i doma. Tu je ipak previše promjena svake sezone. Zbog toga nema rezultata - mišljenja je Otto Barić.

Zdravko Mamić je nakon poraza od Astre bio jako razočaran, ali čini se da se vodi parolom "što je, tu je, idemo dalje". Izvori bliski njemu tvrde kako se neće "odreći" brata te da će Zoran Mamić i na proljeće voditi momčad. Cijenu za novi europski krah platit će igrači. Čistka počinje za 20-ak dana. Mamić će se riješiti pet-šest igrača, a uskoro bi trebali stići i neki novi.

Portugalci Goncalo, Machado i Wilson gotovo sigurno trebali bi biti na listi za otpis. Oni su baš za otpis, vjerojatno ih u klubu ne bi zadržali niti najbolji prijatelji. Josip Šimunić završava karijeru, a iz Maksimira bi mogao otići i Argentinac Sigali

Pitanje je isto tako što će biti s Ibanezom jer su u Dinamu navodno već osigurali pojačanja za bokove. Bit će prometan zimski prijelazni rok u Maksimiru, ali se doista nešto mora promijeniti u politici dovođenja igrača. Mirka Barišića dobili smo jučer poslijepodne. Predsjednik Dinama bio je vidno utučen.

- Pričekat ćemo da završi polusezona, a onda slijedi velika analiza. Da, sjest ćemo s nekim igračima i vidjeti što dalje. Sjest ćemo i sa strukom, treba porazgovarati i sa Zoranom Mamićem. Treba vidjeti u čemu je najveći problem, svjesni smo da ovako više ne ide - rekao nam je razočarani Mirko Barišić.

Drugu godinu zaredom Dinamo nije ušao u skupine Lige prvaka. Sigurno je i financijska situacija u klubu daleko od idealne.

- Zasad je ok, financijski smo stabilni, ali uskoro ćemo biti i ugroženi ako se nastave ovako slabi rezultati u Europi - priznao je predsjednik Dinama.

Naravno da se računa i na prodaju nekih igrača. Marcelo Brozović bi prvi trebao otići, ali ponude koja zadovoljava Dinamo još nema na vidiku.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Marko M. 29.11.2014.

    Kako klub koji godinama prodaje igrace po ogromnim cijenama i ulaze u ligu prvaka ili europa ligu svake godine odjednom moze biti ugrozen,pao je Bandic,novac ne dolazi od grada,gazde su u dzep stavlili dobar dio novca,ajmo reci da je ovo bio ocekivani rasplet

  • felipe 29.11.2014.

    Na stranu to što je Zdravko ovakav ili onakav, Zoran nije kapacitet za trenera Dinama..milsim da je tu ključ problema.

  • L1nNk 29.11.2014.

    Bez Mamica ili snjim neka se okrenu omladinskom pogonu.Neka drze momcad na okupu 2-3 godine. Kakav otkup prvenstva, Dinamo je po igrackom stozeru bio daleko jaci od svih nasih klubova tako da bez mamica ili snjim bili bih sigurno prvaci sve ove godine. Najveci problem Dinama jesu navijaci i najbolje bih bilo da se oni vrate na stadion a Mamic ode ca. Samo svejedno i dalje tvrdim da nitko u hrvatskoj i okolici nije bolji trgovac on Mamica, kakav god on bio on je prodao Dudu a, Kovu, Modric a, jer inace kod nas je takvo stanje da cim se spomene cifra 500k odmah se leti s prodajom, kao sto je to cjelo vrijeme Hajduk, radije ce prodati igraca Dnjipru za milju nego cekati s prodajom i dati igraca u neku od liga petica. Nasi klubovi u HNL u ne trebaju nikakve skupocjene igrace samo jedan uigran tim kao sto je Rijeka ove godine, naravno Krama pravi odvagu i tesko da ce se ovaj rezultat bez njega ponoviti iduce sezone. Razvijati kroz citavu Hrvatsku omladinske kampove i skole i ulagati u buducnost to je mislim najbolja orijentacija prema naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare