To je to što me zanima!

Baruto, div od 180 kg kojem je sponzor hrvatska tvornica tune

Polufinale Rizinova MMA turnira u Tokiju izborio je najteži borac u Saitama Areni, Estonac Baruto. Bivši sumo borac na jučerašnjem vaganju imao je 180 kg, a na dresu nosi reklamu hrvatske firme
Vidi originalni članak

Kaido Hoovelson poznatiji kao Baruto impresivna je pojava. Estonac je u današnju četvrtfinalnu borbu Rizinova World Grand-Prixa ušao s nevjerojatnih 180 kilograma što svakako djeluje zastrašujuće bilo kojem protivniku. Na drugoj strani bio je ljubimac domaće publike Tsuyoshi Kohsaka, no 80 kilograma lakši bivši Prideovac nije jednostavno imao nikakve šanse.

A nakon što je 'riješio' Japanca, u polufinalu ga čeka legenda slobodne borbe Mirko Filipović. Hrvatski je 'ratnik' brutalno nokautirao King Moa i izborio polufinale s estonskim divom na Staru godinu.

No Hrvatska će, recimo to tako, i u estonskom kutu imati svoje 'prste'. Naime, sponzor ogromnom bivšem sumo borcu je Kali Tuna d.o.o., a na dresu mu je njihov logo koji ima i uzorak naših popularnih kockica.

Baruto se godinama borio u Japanu prije nego je odlučio zaplivati MMA vodama. Tečno govori japanski, a tek je drugi estonski sumoborac u povijesti koji se borio u Japanu.

Tamo je postigao određene uspjehe i nevjerojatnom brzinom napredovao do najvišeg ranga sumohrvanja. Odlučio je prekinuti sumokarijeru s 28 godina i posvetiti se mješovitoj borbi.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • eleuterio 29.12.2016.

    Ima oči dobričine, Mirku Filipoviću će biti teško "brutalno ga nokautirati."

  • tomicalomica 29.12.2016.

    Ovakvi impresioniraju samo one koji se nisu nikada borili odnosno nisu imali životna iskustva dolaziti u fizički kontakt sa osobom koja ima 50- 60 kg viška...Mirko će to riješiti bez puno prolivenog znoja , onako stručno sa par jakih udaraca i kombinacija šakama i koji round house i laku noć...vjerojatno lakši trening , a ovaj što ima 180 kg pravi malo veći sound kad padne na strunjaču i bit će mu se teško ustati..

  • nokia010 29.12.2016.

    Spozor tunjevina a ima 180kg, bas zanimljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare