To je to što me zanima!

Bašić: Cilj je bio ne izgubiti; dobar start u najtežoj skupini

Susreli smo se s dobrom domaćom momčadi koja igra tehnički potkovani nogomet i ima veliku podršku navijača. To je možda malo utjecalo na moje igrače, kaže Bašić
Vidi originalni članak

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu otvorila je remijem 1-1 protiv domaćeg sastava pred 20.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu u Santiagu, čime je zadovoljan izbornik Dario Bašić .

- Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Susreli smo se s dobrom domaćom momčadi koja igra tehnički potkovani nogomet i ima veliku podršku navijača. To je možda malo utjecalo na moje igrače i zato nismo odigrali onako dobro kako smo planirali - rekao je Bašić.

"Mini-kockasti" poveli su u osmoj minuti s(p)retnim golom kapetana Nikole More , a izjednačio je Yerko Leiva u 33. minuti. Utakmicu je pratilo 20-ak tisuća gledatelja.

- Naš je glavni cilj na otvaranju bio ne izgubiti, stoga je ovo dobar start i još smo uvijek u igri u skupini koju smatram najtežom na cijelom turniru - dodao je Bašić, a remi je zadovoljio i čileanskog izbornika Miguela Poncea :

- Naravno da smo htjeli pobijediti, ali naposljetku smo došli do pozitivnog rezultata. Moja je momčad dobro reagirala i pokazala karakter protiv dobre, fizički jače Hrvatske, držala se svog stila i zato sam zadovoljan - izjavio je.

U drugom kolu (utorak, 22 sata) Hrvatska igra protiv SAD-a u Viñi del Mar. U osminu finala prolaze prve dvije momčadi iz svake od šest skupina, uz još četiri od šest najboljih trećeplasiranih.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • hrci 18.10.2015.

    Ajde na pilajte više, meni kao Hajdukovcu ne smeta nimalo što ima toliko Dinamovaca, trebaju igrati najbolji i najspremniji a ako to baš moraju bit Dinamovci onda neka! Samo da napravimo više nekakav uspjeh u nogometu ako je ikako moguće.

  • daljinac 18.10.2015.

    Naravno da smo u najtežoj skupini kao i uvijek. Opravdanje je to za očekivani neuspjeh !

  • strmi007 18.10.2015.

    Tako je

Komentiraj...
Vidi sve komentare