To je to što me zanima!

Bašić - oceanograf i pomorac koji se proslavio u marketingu

TKO JE BAŠIĆ Vjerojatni privremeni predsjednik Hajduka kao igrač pamti dva prvenstva i kupa otoka Hvara... Bašić je prvi i najozbiljniji kandidat za mjesto nasljednika Marina Brbića
Vidi originalni članak

Hajdukov marketing u prošloj je godini zaradio više od 30 milijuna kuna, a na njegovu čelu bio je Aljoša Bašić (41). Čovjek s dva završena fakulteta, pomorskim i oceanografijom, ali i autor Hajdukovih japanki, jogurta, boja, sličica...

 

Iako bez formalnog obrazovanja u marketingu, Bašić se proslavio upravo u toj branši. Praktički ni iz čega stvorio je najsnažniji Hajdukov izvor financiranja i jedan je od zaslužnih što je klub spašen od stečaja. A u marketingu je zavšio sasvim slučajno.

 

Kako nije bilo posla u struci, zaposlio se kao trgovački putnik u tvrtki SMS, rastao s njom sve do mjesta direktora prodaje, a nakon propasti SMS-a prešao je u tvrtku koja je zastupala poznatu marku Piaggio. I dogurao do nagrade za najboljeg prodavača u istočnoj Europi. Nakon toga se javio na natječaj za direktora marketinga u Hajduku.

- Spremao sam se istrčati maraton, ozbiljno sam trenirao, ali dolaskom u Hajdukov rudnik više nisam imao vremena za to - ispričao je Bašić, koji se u mladosti bavio nogometom, a jedno vrijeme je igrao i za Hajduk.

- Kao splitsko dijete sanjao sam da ću igrati za Hajduk, ali nisam bio dovoljno dobar. Igrao sam i za Split, a karijeru završio s dva osvojena prvenstva i kupa Hvara s Južnjakom iz Sv. Nedilje - rekao je Bašić, koji unatoč zarađenim milijunima s obitelji i dalje stanuje u stanu od samo 37 kvadrata.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • felipe 03.04.2016.

    Glavno je pitanje, tko stoji iza ovog Bašića....

  • hyndai 03.04.2016.

    Ni ovome kao ni Brblji rezultat neće biti bitan.Važnije će biti japanke,jogurt.........Al ste se usrećili.

  • dsmilja1 03.04.2016.

    kad je za jedan sportski klub najvažnija prodaja boje, japanki, jogurta i pive... onda odmah znaš da im je nogomet u četvrtom planu. to dokazuju vec 10 godina i uvijek je kriv hns i mamić. šteta da ste propali...možda se jednom i vratite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare