To je to što me zanima!

BBB zakon: Tko nas pivom i pršutom, mi njih bakljom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dinamu zbog prekida utakmice protiv Udinesea nakon bacanja baklji na teren prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja i ogromna novčana kazna
Vidi originalni članak

Gradske vlasti u Udinama bile su svjesne tko im sve dolazi s Dinamom. Zato su u središtu grada postavili veliki šator, a navijače “modrih” častili su pršutom, sirom i pivom. I većina BBB-a rekla je da ih nigdje nisu tako lijepo dočekali.
To im ipak nije bilo dovoljno da na takvo gostoprimstvo uzvrate minimumom civiliziranog ponašanja, a gradonačelnik ih je ispratio molbom “dao Bog da se više nikad ne vrate”. Već u prvom poluvremenu počeli su ubacivati baklje i rakete na teren. Sudac Alon Yefet nije reagirao iako bi se, prema napucima Uefe, utakmica trebala prekinuti nakon prve baklje na terenu.
U drugom poluvremenu Izraelac je prekinuo utakmicu. Da nije dopustio nastavak, Dinamo bi bio izbačen iz europskih natjecanja. U tih desetak minuta prekida odvijala se prava drama, a Damir Vrbanović pomoću uglednog menadžera Predraga Naletilića uvjerio je suca da se utakmica nastavi.
- BBB-ovci su se oglušili na desetak molbi da ne bacaju pirotehniku na travnjak i zato je sudac prekinuo utakmicu - objasnio je Dinamov direktor Damir Vrbanović.
Jedan od razloga takvog huliganizma navodno je Zdravko Mamić. Izvršni dopredsjednik trn im je u oku, a među njima se mogu čuti i prijetnje Dinamovu “gazdi”. Neki tvrde da je pitanje dana kad će netko Mamića fizički napasti i da se mora “paziti u mraku”. Na utakmici protiv Spartaka Uefa je poslala dva “špijuna” da nadgledaju navijače, što je bilo prvi put da je poslala dvojicu. Susret protiv Moskovljana i ovaj u Udinama bili su svojevrsni ispiti za navijače “modrih”, ispit koji su u Udinama definitivno pali. Nakon još jednog nereda BBB-a sigurno je jedino da će kazna biti rigorozna.
- Teorijski nas još mogu izbaciti iz europskih natjecanja. Nadam se ipak samo novčanoj kazni iako će biti velika. Moguće je i da igramo pred praznim tribinama ili bez navijača na gostujućim utakmicama - kaže Vrbanović.
Dinamovi čelnici nemoćno sliježu ramenima, a predsjednik kluba Mirko Barišić je rekao:
- Ako je Dinamo izvorište problema, neka netko ukine klub.

NE VRIJEDE IM NI STRANCI NI DOMAĆI
Delegat utakmica, Belgijac Jean-Francois Crucke, tražio je da Dinamov kapetan i još jedan igrač probaju smiriti navijače. Pred njih su nakon toga otišli Igor Bišćan i Tomo Šokota. Apel dvojice starijih igrača i domaćih dečki na huligane nije nimalo utjecao. Umjesto da se smire, prvi put vidjeli smo da su navijači gađali raznim predmetima svoje igrače. Direktor Damir Vrbanović delegatu je “iskreno” rekao kako su igrači uspjeli i da će se sve smiriti.

ONI PREKIDAJU PRIJATELJSKE
Zadnji prekid utakmice BBB-i su izazvali u Panavižisu. Dinamo je igrao pretkolo Lige prvaka protiv Ekranasa, a huligani su utrčali u teren i potukli se s redarima. I na prijateljskim utakmicama “modrih” huligani nemaju mira, a najgore je bilo u Kapfenbergu, nakon čega su Dinamo “protjerali” iz Austrije, te u Čitluku i Korenici.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Terry15 05.12.2008.

    niste fer prema BBB..sada su za sve krivi,a još uvijek svršavate na onu utakmicu protiv zvezde kada su vam bili savršeno najbolji,ako ste ih onda podržavali podržavajte ih i sad jer ovo je taj trenutak kada se ruši Mamiće..

  • Knight Cross 04.12.2008.

    netreba kaznit klub neigranjem nego se lijepo vidjelo jucer na kamerama ko je kaj radio i strpat ih u čuzu na par mjeseci pa ce se smirit ak ponove onda veću kaznu! treba kaznit navijaće ne klub! Treba kaznit sve koji su bili na tribini pa kad bi neko pokraj tebe radio sranja a ti znaš da ces zbog njega naje.bat nece ti bit svejedno i neki se nece osudit radit sranja da ih neko ne rabije i još završe u ćuzi!

  • alo_mačko 04.12.2008.

    to oni nas kopiraju opet ...vide torcida dobila 2 utakmice zabrane u gostima na euro utakmicama i sad i oni oce bit face uporno...:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare