To je to što me zanima!

Becks, Giggs, Scholes, Neville opet zajedno! Kupili su klub...

Salford City FC engleski je petoligaš, ali nimalo običan. Prije pet godina 50% udjela u vlasništvu uzeli su Giggs, Scholes, Butt i braća Neville. Danas im se pridružio i najslavniji od svih - David Beckham
Vidi originalni članak

Salford City FC engleski je petoligaš, ali po vlasničkoj strukturi klub poseban ne samo u britanskim nego i svjetskim okvirima.

Beckham, Scholes, Giggs... kupili klub

Prije pet godina 50% udjela u vlasništvu uzela su petorica članova slavne Unitedove 'Generacije '92': Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt i braća Gary i Phil Neville, svaki po 10%

Danas im se sa još 10% pridružio i najslavniji - David Beckham. Time je Generacija '92 Alexa Fergusona postala većinski vlasnik Salford City Football Cluba dok 40% ostaje najvećem inidividualnom dioničaru, singapurskom milijarderu i filantropu Peteru Limu.

- Ovo je jako poseban klub za mene. U ranim godinama dok sam bio u Unitedu, svi mi dečki iz Generacije '92 jako smo puno vremena proveli ovdje. Zapravo sam u Salfordu odrastao pa je činjenica da sam se pridružio Peteru i dečkima ostvarenje plana koji već neko vrijeme želim realizirati - rekao je Beckham.

U četiri godine tri promocije

Salford je u četiri godine ostvario tri promocije u viši rang natjecanja, a kako sa illi bez Beckhama nikada i nigdje nije bilo jednako, novi se zamah tek očekuje.

U dnevno-operativnom smislu naglih promjena neće biti no Salford City FC već živi bolje nego ikad. Peta liga (National League) najviši je rang u povijesti kluba (na kojem, naravno, ne misle stati), a stari Moor Lane već je obnovljen i pretvoren u Peninsula Stadium sa 5.000 sjedećih mjesta. Pretprošle godine pokrenute su Akademija 92, ženska momčad Salford City Lionesses (Lavice) te utemeljena dobrotvorna fondacija Foundation 92.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na stranu novac, glamour i status modne ikone, Beckham prije svega i uvijek - nogometaš, sportaš. Temelj svih životnih uspjeha bila mu je nogometna klasa, na to je nadogradio sve kasnije iskorake koji su ga pretvorili u jedno od najprepoznatljivijih i najomiljenijih lica na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 24.01.2019.

    A gospeti ća se odma ovi iz ajduka javili,mući tamo

  • DiSiBioKadMeneNijeBilo 24.01.2019.

    procita gomilica, mislio kupili goska iz kastel gomilice

  • ursus335 24.01.2019.

    Beckham je u pravom smislu riječi nogometna ikona

Komentiraj...
Vidi sve komentare