To je to što me zanima!

Beitar Trump: Promijenili ime u čast predsjedniku SAD-a...

'Predsjednik kluba i vlasnik Eli Tabib, kao i izvršni direktor Eli Ohana odlučili su dodati u ime kluba prezime američkog predsjednika koji je ispisao povijest, te ćemo se odsad zvati Beitar Trump Jerusalem'
Vidi originalni članak

Uoči inauguracije američke ambasade u Jeruzalemu u ponedjeljak, najveći nogometni klub iz toga grada promijenio si je ime u čast predsjednika SAD-a Donalda Trumpa!

Tako će se ubuduće u izraelskom prvenstvu natjecati Beitar Trump Jerusalem!

Pozadina priče seže u prosinac prošle godine, kada je američki predsjednik protivno većini ostatka svijeta priznao Jeruzalem kao glavni izraelski grad.

"Čak 70 godina Jeruzalem čeka međunarodno priznanje, dok predsjednik Donald Trump, vrlo hrabrim potezom, nije priznao Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu", piše u službenom priopćenju Beitara, koji nije razjasnio je li riječ o trajnoj promjeni imena.

- Predsjednik Trump pokazao je hrabrost i istinsku ljubav prema izraelskom narodu i našem glavnom gradu, pa ovih dana i druge države slijede njegov trag i daju Jeruzalemu zasluženi status. Nogometni klub Beitar Jeruzalem, jedan od najvećih simbola grada, sretan je što predsjedniku može iskazati ovu čast zbog njegove ljubavi i podrške. Predsjednik kluba i vlasnik Eli Tabib, kao i izvršni direktor Eli Ohana odlučili su dodati u ime kluba prezime američkog predsjednika koji je ispisao povijest, te ćemo se odsad zvati Beitar Trump Jerusalem.

Beitar je šesterostruki prvak Izraela, a ove je sezone drugi, iza Hapoela iz Be'er Sheve.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • The_Man 14.05.2018.

    beitar ciklon b jarusalem

  • Baranja_1 14.05.2018.

    Najveća zla ovoga svijeta ,,,,,,on i oni

  • simunicevdom 14.05.2018.

    Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare