To je to što me zanima!

Bek koji zabija: Zabio Herthi i Werderu, na redu je - Subašić

Nisam se dogovorao sa Subašićem za ‘turu’ po Monte Carlu, neću imati vremena za to, kaže Tin Jedvaj (18), koji je već postao zvijezda u Bayeru iz Leverkusena...
Vidi originalni članak

Bila je to golčina koje se ne bi postidjeli niti najbolji napadači današnjice. S 15-ak metara desnom nogom od prečke u gol, bez sumnje najbolji potez Tina Jedvaja u dosadašnjoj karijeri.

Bio je to 2000., jubilarni gol Bayer Leverkusena u Bundesligi. Gol za pamćenje navijačima “apotekara”.

- Lijepo je ušla, nema što - rekao je Tin, kojemu je gol protiv Werdera bio drugi u posljednja dva kola Bundeslige. Prvo je protiv Herthe zabio i asistirao, a isto je u petak navečer uspio i protiv Werdera (3-3).

- Šteta samo što nismo pobijedili. Baš nije bilo sreće za nas u toj utakmici, a bili smo puno bolji - rekao je desni bočni Bayera.

Ustalio se Tin na toj poziciji, nije mu to prirodna pozicija, više voli igrati na stoperu, ali te su pozicije zauzeli Spahić i Toprak.

- Trener me zasad vidi na boku i moram biti zadovoljan - kaže Jedvaj.

U posljednje je dvije utakmice Bayer kod kuće primio pet golova, previše za ovakvu momčad.

- Igramo izrazito napadački nogomet, pa zbog toga primamo dosta golova. Trener inzistira da svi idemo naprijed. Takva je naša nogometna filozofija, igramo moderan nogomet - rekao je Jedvaj, koji se javio nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga.

- Ujutro imamo trening, a poslije toga je odmor u kampu. Živim u Düsseldorfu, 30-ak kilometara od stadiona. Sa mnom je prijatelj koji me vozi na treninge jer još nemam vozačku dozvolu. Kako provodim slobodno vrijeme? Prošetam gradom, a najradije odem malo do zoološkog vrta - kaže nasmijani Jedvaj.

Već preksutra “apotekare” čeka prvo kolo Lige prvaka i gostovanje kod Monaca. Skupina je baš po mjeri za njemačku momčad, tu su još Zenit i Benfica. Bayer bi morao biti prvi favorit.

- Važno je da odmah protiv Monaca dobro krenemo. Nisam se dogovorao sa Subašićem za ‘turu’ po Monte Carlu, neću imati vremena za to - kaže Tin, koji je u dresu “kockastih” debitirao nedavno u Puli protiv Cipra.

Odigrao je 15-ak minuta.

- Naravno da je to bio poseban osjećaj, iako je bila riječ o prijateljskoj utakmici. Nisam igrao protiv Malte, ali polako, ima vremena, kvalifikacije su tek počele - ne uzbuđuje se previše Jedvaj.

Idućeg bi mjeseca Tin mogao nazad u mladu reprezentaciju, koja protiv Engleske igra dodatne kvalifikacije za plasman na Euro. Iako između te dvije utakmice A reprezentacija igra protiv Bugarske.

- Ako izbornik odluči da idem igrati za mlade, neće biti nikakvih problema. Kad je Hrvatska u pitanju, spreman sam na sve. Samo neka se Kovač i Gračan dogovore, meni je svejedno za koga ću igrati - priznaje nova zvijezda Leverkusena.

Mučio se Jedvaj u Italiji, u Romi nije dobio pravu priliku, ali naš ugledni menadžer Marko Naletilić ni tad nije imao dvojbe.

- Polako, Tin će biti top zvijezda - rekao nam je prije nekoliko mjeseci Naletilić, koji se tad osvrnuo i na probleme naših igrača na Apeninima. 

Očito talijanska liga nije “obećana zemlja” za naše mlade igrače. Sreću je izvan Serie A odlučio potražiti i Ante Rebić, koji je otišao na posudbu u njemački drugoligaš Leipzig. Nijemci očito puno lakše šansu daju mladim igračima, talijanska liga je čvršća i tvrđa, iskustvo je važnije...

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Maldini3 15.09.2014.

    Samo mi objasnite kako ste dosli do zakljucka da je leverkusen najjaci u skupini

  • dobro jutro 15.09.2014.

    Dobar momak,Roma je napravila glup potez tim vise sto su prodali i Brazilca koji je igrao Tinovu poziciju a sad pruza odlicne partije u Interu,a i Montela nije dao Rebicu sansu i nesto mu ne ide,ako ovako nastavi na proljece Fiorentina dovodi drugog trenera

  • strmi007 14.09.2014.

    Postaje sve bolji,ipak je to DInamov igrač bia

Komentiraj...
Vidi sve komentare