To je to što me zanima!

Benfica u drugom uzastopnom finalu! 'Nulom' zaustavili Juve

Benfica je sačuvala prednost od 2-1 iz prve utakmice odigravši u Torinu 0-0 protiv Juventusa. Portugalci se protiv Seville mogu iskupiti za poraz u prošlom finalu EL-a
Vidi originalni članak

Prije godinu dana Benfica je izgubila sve što je mogla - domaće prvenstvo i kup te Europsku ligu, a sad lisabonska momčad ima priliku iskupiti se svojim navijačima trostrukom krunom.

Benfica je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u Torinu odigrala 0-0 protiv Juventusa zadržavši prednost od 2-1 iz prve utakmice te je izborila drugo uzastopno finale Europske lige!

Momčad Jorgea Jesusa nakon poraza od Chelseaja prošle godine u Amsterdamu, borit će se sa Sevillom upravo na Juveovom stadionu za prvi europsku titulu 1962. godine.

Portugalci su uspjeli u svojem naumu zadržati 'nulu' na kišom natopljenom travnjaku protiv Juventusa, koji nije uspio probiti čvrstu obranu gostiju propustivši osigurati finale na domaćem terenu.

'Stara dama' je prijetila od početka utakmice, no nikako nije uspjela naći put do gola, a najbliže je u prvom dijelu bila u prvoj minuti nadoknade nakon što je opasni Vidalov udarac obranio Oblak.

Nadu u pobjedu domaćinu dao je Benficin Perez zaradivši drugi žuti, isključujući karton u 67. minuti, no Talijani nisu uspjeli iskoristiti igrača više. Pucali su sa svih strana, ali nedovoljno precizno, a Benfica je prvi udarac u okvir gola imala u 75. minuti.

Lichtsteiner se u 80. minuti našao u idealnoj prilici, ali nije dobro reagirao, a samo minutu kasnije Juve je došao do gola, no sudac ga je poništio zbog zaleđa. Naposljetku, zbog naguravanja isključeni su Vučinić i Marković, a nakon što su se strasti smirile Benficino slavlje je moglo početi.

Nakon što je već osigurala portugalski naslov, Benfica ima priliku osigurati trostruku krunu slavljem u finalu kupa protiv Rio Avea te protiv Seville u Europskoj ligi čime bi tragičnu prošlu sezonu brzo zaboravili.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Moreno14 02.05.2014.

    Benfica definitivno dobiva ovo finale. Pa pa Sevilla, vise sreće drugi put :-/

  • navijacica_1 02.05.2014.

    čestitke Benfici na finalu

  • majmaj 02.05.2014.

    ne znam zasto svi tu s*rete po juveo, benfica ih je prosla i dobro, nije benfica bas tako slaba zasto ih onda ne bi prosli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare