To je to što me zanima!

'Beskućnik Babe' stigao u United za 9 milijuna eura...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Portugalski napadač Tiago Manuel Dias Ferreira, poznatiji pod nadimkom Bebe, odrastao je u sirotištu. Još prije nekoliko mjeseci bio je siromah
Vidi originalni članak

Samo mjesec dana nakon što je iz trećeligaša Estrele Amadore prešao u Vitoriju Guimaraes, 20-godišnjeg napadača Bebea kupio je Manchester United za devet milijuna eura.
- Još ne vjerujem da idem u Manchester i da ću igrati na na Old Traffordu. Mora da sanjam... - rekao je Bebe.
A Portugalčeva priča zaista zvuči nevjerojatno, u nekoliko mjeseci prošao je put od trnja do zvijezda. Odrastao je bez roditelja, u sirotištu, neko vrijeme živio je na ulici... Nije imao ništa. Čak je i igrao za Portugal na Svjetskom prvenstvu beskućnika prije nekoliko godina. A danas vrijedi milijune.
Sir Alex ga je navodno oteo ispred nosa Joseu Mourinhu, koji ga je 'snimio' na nekoj prijateljskoj utakmici i želio ga dovesti u Real Madrid već ovog ljeta. No bivši Fergusonov pomoćnik, portugalski izbornik Carlos Queiroz, također je uočio nevjerojatne fizičke predispozicije napadača s 'dreadlocksima' i preporučio ga Manchester Unitedu. Bebe je navodno toliko dobar da ga je 68-godišnji Škot odlučio dovesti odmah iako ima sedam napadača na raspolaganju: ovo ljeto kupio je Meksikanca Hernandeza, a na Old Traffordu su od prije Rooney, Berbatov, Valencia, Nani, Macheda, Giggs...
Portugal je Alexu omiljen 'bazen' talenata. Odande je iščupao Cristiana Ronalda i svi su se čudili zašto je dao 18 milijuna eura za tada samo talentiranog 18-godišnjaka. Ondje je snimio i Nanija, spektakularnog driblera koji je lani napokon proigrao. Sad je u Portugalu našao i 190 centimetara visokoga golgetera. Čini se da Bebe, Hernandez i Chris Smalling, kojeg je Alex prošlog proljeća ostavio na posudbi u Fulhamu, neće biti jedina pojačanja Uniteda. Alex navodno želi i Mesuta Özila.
- Teško ćemo ga dovesti, puno je velikih klubova u igri - rekao je Fergie.


IZ TREĆE LIGE DO MANCHESTER UNITEDA
Bebe nije jedan od onih predvidljivih igrača iz klupske škole nogometa. Sve što zna naučio je na ulici. A ondje, vjerujte mi, rastu najbolji napadači, rekao je Jorge Paixao, koji ga je vodio u trećoj ligi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • brajo iz ravnih kotara 12.08.2010.

    a ja brajo ovoj smisno,,ovaj brajo po transfermarktu vridi 100 000 eura,,kvari sliku mancestera na transfermarktu

  • KonradZGB 12.08.2010.

    Torres? U Liverpoolu je imao sramotnu sezonu, na svjetskom je bio komedija...Villa je odlican i istina najbojli je bio na svjetskom...al pogledaj koliko je Villa dao u Spanjolskoj golova u zadnjoj sezoni a koliko Rooney i uz to da je Eng liga najjaca na svijetu i još je Rooney 4 godine mladi od Ville...A napadaci su navodno najbolji od 27 do 31 godine....znaci Rooney tek dolazi prema svome vrhu!

  • silvianavarro 12.08.2010.

    I zove se Bebe! :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare