To je to što me zanima!

"Bez stadiona u Kijevu će Ukrajina ostati bez Eura"

Ukoliko stadion u Kijevu, na kojem bi se trebala igrati finalna utakmica, ne bude završen, Ukrajina neće biti domaćin EURA, jasan je Michel Platini
Vidi originalni članak

Predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini zaprijetio je u ponedjeljak Ukrajini oduzimanjem domaćinstva Eura 2012. ukoliko se gradnja stadiona u Kijevu i Ljvivu ne pomakne s mrtve točke.. Na konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu, Platini je izrazio zabrinutost napretkom izgradnje zbog čega je najavio da će idućih dana posjetiti Ukrajinu. Od novoizabranog predsjednika Viktora Janukoviča će pritom tražiti da u roku od deset dana da jamstva kako će stadioni biti izgrađeni na vrijeme.
- Ukoliko stadion u Kijevu, na kojem bi se trebala igrati finalna utakmica, ne bude završen, Ukrajina neće biti domaćin Europskog prvenstva - jasan je bio Platini.
Ukrajina bi trebala organizirati prvenstvo zajedno s Poljskom u kojoj radovi na četiri stadiona (Varšava, Poznan, Gdanjsk i Wroclaw) zasad napreduju prema planu. Dobra je situacija i u ukrajinskim gradovima Donjecku i Harkivu, ali Kijev i Ljviv opasno zaostaju. Pojavile su se, stoga, špekulacije da je Njemačka spremna uskočiti na mjesto Ukrajine, ali Platini odbacuje takve priče.
- Zasad nemamo plan B - poručio je prvi čovjek europskog nogometa i zaključio:
- Zabrinut sam stanjem u Ukrajini, ali ne gubim nadu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Nizozemac 29.03.2010.

    Platini radi dosta protiv Istocnjackih zemalja sto se tice nogometa .Ako su do sada pomagali za izgradnju nevidim zasto nebi pomogli i Ukraini da izgrade par stadiona

  • Windir 29.03.2010.

    cekaj, oce ukrajina morat u kvalifikacije onda? :D

  • Duma10 29.03.2010.

    Ne bi ni mi imali para da smo dobili, sad kad vidim kakva je situacija drago mi je što smo dobili 0 glasova

Komentiraj...
Vidi sve komentare