To je to što me zanima!

Bilić: Hej, ljudi, pa mi smo pobijedili u važnoj utakmici

Nismo igrali protiv najjače momčadi svijeta, ali nismo baš ni protiv San Marina, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije dan nakon utakmice
Vidi originalni članak

Došao je pred novinare nasmijan, praćen stihovima “Vatrenog ludila”. Poput velikog pobjednika. No vrlo brzo se namrštio, pitanja mu baš nisu bila po volji.
- Hej, ljudi, pa mi smo pobijedili. Znamo da nije sve bilo kako treba, svjesni smo svega, ali ne trebamo se nikome opravdavati. Pa zadnji smo na Euru pobijedili kad je pola nazočnih još imalo dudu u ustima - vidjelo se da su Bilića malo pogodile kritike. Ali pitanja su dolazila sama po sebi: “Zašto stalno padamo u drugom poluvremenu? Hoće li što mijenjati? Što je s Petrićem?”...
- Promjene su moguće, no neće biti radikalne. Postoje neke varijante i kombinacije koje smo već igrali.
Kalkulacije su počele, najčešća je da bi Vukojević mogao ući u vezu, a da će Petrić preseliti na klupu. Mogao bi ući i Rakitić, a možda Šimunić opet zamijeni Pranjića na lijevoj strani, na kojoj smo imali puno problema.
- Nije to bio Pranjićev problem ili problem njegove visine. To je posljedica naše igre. Bez obzira na to, Pranja je i dalje jaka opcija - misli izbornik Bilić.
Najviše brine Petrić. Ne samo zato što ne priča s hrvatskim medijima nego zato što je to uvijek bezpogovorno činio i u ponoć.
- Ponekad igrači nisu baš uvijek voljni za razgovore s novinarima. Iako nam sa svih strana dolaze pohvale na račun naših igrača i njihovog odnosa s novinarima. No ako netko nekad ne želi, treba im to tolerirati - rekao je glasnogovornik Davor Gavran.
Brine što je Mladen zatvoren, neraspoložen, a na travnjaku već mjesecima neprepoznatljiv.
- Petrić je jedan od naših najvažnijih igrača, često je bio taj koji je dizao momčad. Sad bi momčad trebala dići njega.
Pao je Ćorluka, Modrić također, problem je tjelesna sprema.
- Sprema? Ne, to nije problem. Opet tvrdim, nikad nismo bili spremniji. Neke ću čekati, još vjerujem da će eksplodirati.
A Rakitić?
- On svakako spada u skupinu igrača na koje računamo, računao sam na njega i jučer, ali tijek utakmice bio je takav da smo procijenili da će nam neke druge varijante donijeti bolje promjene. On je svakako jedan od kandidata za nastup protiv Njemačke.
Izbornika posebno veseli reakcija "osporavanih".
- Bilo je velikih pitanja oko Olića, Šimunića, braće Kovač... A svi su bili sjajni protiv Austrije.

"BILIĆU, NEDOSTAJE LI VAM EDUARDO?"
"Pressica" u Bad Tatzmannsdorfu redovito je podijenjena na dva dijela. Prvi dio za hrvatske, drugi za strane medije. Stranci često pitaju odavno jasna pitanja, a jedan od njih i ovoga je puta "zablistao". Pitao je Bilića nedostaje li Hrvatskoj Eduardo?! Čovjek vjerojatno nije gledao zadnje četiri utakmice Hrvatske...
- Naravno da Edurado nedostaje, ali njega nema i tu je kraj priče - kratko je odgovorio izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ona009 10.06.2008.

    da pobjedili smo.....jer je sreca bila na nasoj strani.....a sto se tice ostalog...to NECU KOMENTIRAT......SRAMOTA.....nemogu vjerovat.....da nasi igraci i to dobri igraci nisu nis pokazali od sebe.....bas NISTA....di je greska bila...neznam...ali po igri...su bili ko pocetni igraci....uzas....SKIDAM KAPU....I DAJEM RUKU....za olica....ko covjek i igrac se pokazao...i ostali igraci moraju biti ko on.....jer ono sto je on dao...i odigrao svaka mu cast....imao je lopti i lopti....ali zbog ostalih da moram reci maj-muna nije imao kome dati....je svi su cuvali nas gol...a naprijed ni a od igraca osim olica....svetom duhu ce dati loptu....ma vise ste gledali loptu kako prolazi nego sto ste ju imali...i radili s njom kaj ste trebali....nemam kaj reci osim da sa ovakvom igrom mozemo doma....i j...sve

  • cinober 10.06.2008.

    Ne možemo dvije tekme za redom odigrat ovak loše, a i navijanje se treba popravit! Svaka čast navijanju na trgu, i dan prije i na dan tekme, al ja sam bio i na stadionu i mogu smo reć sljedeće: -1000 navijača i 14000 papaka, tipovi ispred mene su usred tekme išli po sladoled.....HALO USRED TEKME, MOGLI STE ODSTAT DOMA LIZAT ŽENI NEKAJ.... Svaka čast dečkima koji vodili navijanje ili to pokušavali - KAD SE KRENE PLJESKAT TREBA PRATIT ONE KOJI VODE A NE UBRZAVAT, KAZALIŠTARCI... I još jedna stvar: Ak mi neko u Klagenfurtu dođe s pričom kak ja sjedim na njegovom mjestu jer on ima kartu za taj broj sjedala, ne odgovaram za svoje postupke.... NAVIJAČI I ONI KOJI SE TAK NAZIVAJU TREBAJU NAVIJAT, NOSIT SVOJU EKIPU KAD PADA, DIZAT IH, KAD IGRAJU DOBRO BODRIT IH DA DAJU JOŠ VIŠE ... Da je bilo 15000 navijača a ne 1000 prema 14000 austrijanci se ne bi čuli... Neću psovat al ovu mafiju iz HNS-a koja je podjelila karte lajbekima treba postreljat

  • PeGO 09.06.2008.

    Vidim puni komentari potencijalnih izbonika repke....pa jbm nemate vi pojma koji pritisak je bio na tim ljudima tamo....igraju za cijelu državu i za nas oće ostvarit dobar rez a mi seremo po njima....svaka čast što su dogurali i do ovdje! samo naprijed Biliću! Ne zaboravljaju se englezi na Wembleyu tako lako :) Jedina zamjerka Budanu koji ne igra srcem, koji je lijeni kenjac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare