To je to što me zanima!

Bilić kandidat za izbornika Poljske uz čak milijun eura

Nakon loših kvalifikacija za SP Poljaci traže novog izbornika. Slaven Bilić i Dan Petrescu "favoriti" su javnosti, a 'dobitnik' uzima milijun eura na godinu
Vidi originalni članak

Samo je San Marino ostao iza Poljske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jedino je momčad koja je zabila jedan, a primila 47 golova slabija od sudionika Eura prošloga ljeta. A nije baš da su nogometne velesile bile u toj skupini 3. To je ona grupa iz koje su se u Južnu Afriku izravno plasirali Slovaci, a dodatne kvalifikacije izborili Slovenci. Još su i Češka i Sjeverna Irska završile kvalifikacije ispred Poljaka, sve u svemu - katastrofa.
Nizozemac Leo Beenhakker počeo je kvalifikacije, ali s ovakvim rezultatima nije ih imao šanse završiti. Klupu je nakon poraza od Češke preuzeo Stefan Majewski, 53-godišnji domaći stručnjak i intimus predsjednika saveza Grzegorza Lata, jednog od najvećih poljskih nogometaša svih vremena. Ali Majewski je samo privremeno rješenje i Lato traži novo rješenje. Na čelu reprezentacije ponovno želi domaćeg trenera, Poljaka, ali oponenata po tom pitanju ima čitav niz. Poljski mediji tako su se raspisali o strancima koji bi mogli preuzeti reprezentaciju, među kojima je i - Slaven Bilić.
Izvori iz Poljske kažu kako je hrvatski izbornik favorit tamošnje javnosti, zajedno s Rumunjem Danom Petrescuom. No isti izvori tvrde i kako su šanse da Bilić postane poljski izbornik zapravo minimalne. Iako bi ponuda sasvim sigurno bila vrlo primamljiva, sponzori se navodno bore za ulazak u nogometni savez. Godišnja gaža koju bi novi izbornik trebao dobiti kreće se oko milijun eura! Bilić od HNS-a mjesečno zarađuje 100.000 kuna, ukupno na godinu zarađuje nešto manje od 150.000 eura. U slučaju da poljska ponuda doista stigne, u sebi bi imala gotovo sedam puta bolje argumente od onoga što Slavenu plaća HNS...
Alberto Zaccheroni, Lothar Matthäus i Avram Grant navodno su već poslali svoje ponude, a u kombinacijama se spominju i Nijemac Winfried Schaeffer, Irac Lawrie Sanchez, Meksikanac Javier Aguirre... Portali Onet.pl i SuperExpress naglašavaju kako su, među svim tim imenima, Bilić i Petrescu najbolja rješenja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vuky91 20.10.2009.

    na portalu Onet.pl je postavljena anketa, vodi poljak Franciszek Smuda sa 49%, Grant ima 9%. Bilica uopce nema ni ponudjenog kao izbor, prema tome...novinaru otkaz!

  • pula65 20.10.2009.

    odi slavene,,,,

  • Philly76 20.10.2009.

    mrzim te neke glupe traceve........

Komentiraj...
Vidi sve komentare