To je to što me zanima!

Bilić: Na taktičkom planu sam najviše napredovao

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u intervjuu za Uefine službene internetske stranice pričao je o svom izborničkom iskustvu
Vidi originalni članak

Svaki čovjek napreduje u svom poslu, ali kod mene nije bilo nekih velikih stvari. Napredovao sam najviše na taktičkom planu, opisao je Slaven Bilić svoj napredak na izborničkoj klupi.
- Iako je ovo momčadski sport, kao igrač na neki način odgovaraš sam za sebe, a kao izbornik moraš odgovarati za sebe, 25 ljudi, svoj stručni stožer, navijače i medije. Ako si spreman za takav posao i ozbiljno ga prihvatiš, onda je pravi užitak biti izbornik. Ja uživam u ovom poslu - rekao je Slaven Bilić.

1. NAJVEĆI UŽITAK: NAPREDAK IGRAČA
Najveći gušt mi je kad vidim kako igrači upijaju moje varijante i zamisli te kad mogu vidjeti napredak igrača. Kod nas je u momčadi doista sjajna atmosfera, poseban naboj. Ne kažem da to nemaju i druge momčadi, ali kod nas je to nešto posebno, tvrdi izbornik.

2. NAJTEŽA ZADAĆA: SVI GA ZIVKAJU
Ja sam uvijek dostupan na mobitel pa me tako zovi svi. Nije lako kad moraš svima pričati isto. U svlačionici mi je najteže kad nekom igraču moram reći da se ne mora skidati. Ali ne bježim od toga, iako svi oni zaslužuju biti u momčadi, ipak nema za sve mjesta.

3. NAJVEĆI NAPREDAK: U TAKTIČKOJ IGRI
Najviše sam naučio isprobavajući neke od svojih taktičkih varijanti i strategija. No shvatio sam koliko je lakše raditi s vrhunskim igračima kakve mi imamo. Također, neprobojna obrana je bila moja ideja od početka, što se na kraju pokazalo veoma bitno. 

4. NAJBOLJA STRATEGIJA: ČVRSTA OBRANA
Samo su Francuska i Nizozemska primili manje golova od nas i ne samo da sam ponosan zbog toga što sam bivši stoper, već zato što je dobra obrana temelj svega. Mi igramo ofenzivno, a dobra obrana nam omogućava razne varijante u napadu, kaže Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare