To je to što me zanima!

Bilić: Olić nije dugo zabio za repku, no pravi je izbor

Igrao je protiv Rusije, bio je odličan, stalna napast za suparničke braniče. Naravno da je njegov glavni cilj zabiti, ali on ga ne mora dati, kaže Bilić
Vidi originalni članak

Eduardo, Olić i Kalinić ostali su sami. Bilo je ozljeda i ranije, ali nijednom uoči utakmice Bilić nije ostao na samo trojici napadača.
- Nema potrebe zvati nekog novog, oni će biti dosta. Osobito zato što imamo još nekoliko ofenzivnih veznih igrača, koji mogu igrati napadače - rekao je Slaven Bilić misleći pritom na Ivana Rakitića, Niku Kranjčara, Luku Modrića...
O Mandžukiću ne želi ni pričati, dakle između Olića i Kalinića morao je izabrati Duduova partnera. Oliću je prednost hijerarhija, no u reprezentaciji nije zabio gol od lipnja 2004. (Danskoj u Kopenhagenu). A Kalinić je u srijedu na treningu bio najbolji, kao da je već godinama ovdje. Zabio je tri fantastična gola, poigravao se s obrambenim igračima. Ipak, Bilić je odlučio - Olić.
- Točno je da već dugo nije zabio za reprezentaciju, ali on je pravi izbor! Igrao je protiv Rusije, bio je odličan, stalna napast za suparničke braniče. Naravno da je njegov glavni cilj zabiti, ali on ga ne mora dati - dijelio je Bilić komplimente Oliću, a ni Kaliniću nije ostao dužan.
- Odličan je, Kalinić se sjajno  uklopio i nemamo straha gurnuti ga u vatru bude li trebalo. Znamo da će biti pravi.
- Stvarno je super ovdje, da mi je netko rekao da ću biti u reprezentaciji već s 19 godina... Već mi se ostvario san, a još kad bih zaigrao u Maksimiru, bilo bi to stvarno nešto posebno - mirno je, bez treme u glasu, kazao Nikola Kalinić.

PLUS - OLIĆ
U odličnoj je formi trenutačno, među najboljima je u HSV-u. Izrazito je brz i može biti stalna opasnost za suparničku obranu.

MINUS -OLIĆ
Nije baš gol-igrač i ne postiže golove često za reprezentaciju. Zadnji put je za nacionalnu vrstu zabio 2004. u Danskoj.

PLUS - KALINIĆ
Mlad je i bez ikakvih kompleksa, redovito zabija golove, a i na treninzima reprezentacije doista se vidi da je pravi.

MINUS - KALINIĆ
Neiskusan je i prvi put s nacionalnom A vrstom, a rijetko tko je u debiju kod Bilića zaigrao od prve minute.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • psiglu 12.10.2007.

    olic mi bas i nije neki igrac s loptom ali bilic zna sta radi i ako misli da olic treba igrati od prve minute neka igra samo da mi pobijedimo

  • Xenci 11.10.2007.

    Idemo naši, bodrit ćemo vas na maksimiru!!!

  • Tomo21 11.10.2007.

    Hrvatska je jaka i bez nekih ključnih igrača. Važno je samo da se ne opuste i rade neke glupe i nepotrebne poteze jer se u sportu svaka greška skupo plaća. Neka igraju svoju igru i nitko i ništa ih neće spriječiti u pobjedi. DEČKI POBIJEDITE!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare