To je to što me zanima!

Bilić pozvao Ivu Iličevića: Sammir mi zasad ne treba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na proširenom popisu za kvalifikacijsku utakmicu s Izraelom 9. listopada pozvan je vezni igrač Ivo Iličević koji u Kaiserslauternu igra u odličnoj formi
Vidi originalni članak

Ovih 25 igrača koji su na popisu su moj izbor. Ja u njih apsolutno vjerujem i zasad nema potrebe za pozivanjem Sammira, rekao je izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić. Na proširenom popisu za kvalifikacijsku utakmicu s Izraelom 9. listopada dakle nema igrača koji ove sezone vuče Dinamo, Sammira. No tu je Kaiserslauternov veznjak Ivo Iličević koji također igra u odličnoj formi.
- Niko Kranjčar, Luka Modrić, Eduardo i Ivan Rakitić su u ovom trenutku ispred Sammira. To su igračine koje su nas i dovele ovdje gdje smo sad. Sammir igra dobro, napokon je našao pravu poziciju iza napadača, ali mi smo tu odlično pokriveni. Iličević je s nama bio dva puta. Pratili smo ga, igra odlično i na lijevoj i na desnoj strani veznog reda. Pratimo Manuela Pamića, dobro da mu je istekla suspenzija. A što se tiče optužbi za rasizam, to ne zaslužuje nikakav komentar jer je rasizam nešto najgore što se dogodilo u povijesti civilizacije - rekao je Bilić i tako se osvrnuo na optužbe maksimirskog 'šerifa' Zdravka Mamića koji ga je navodno neformalno optužio da je rasist ako ne pozove Sammira u reprezentaciju. Niko Kranjčar u posljednje vrijeme ne igra u Tottenhamu, no u reprezentaciji je neupitan.
- Nije idealno ni kada igrač odigra 70 utakmica u sezono, no nije dobro ni da uopće ne igra. Niko je sada u takvoj situaciji, ali Harry ima povjerenja u njega i on bi će izaći iz svih problema - kaže izbornik.
Stručni stožer nije oduševljen ni odlukom HNS-a da reprezentacija sve utakmice igra u Zagrebu.
- Iznenadila nas je želja Saveza da reprezentacija sve utakmice igra u Zagrebu. Željeli smo neke utakmice igrati u Splitu. Igrači i stručni stožer slažu se da je i Split uz Zagreb mjesto gdje imamo bazu za dobru pripremu. Problem Splita je možda što tamo nismo dobili utakmicu. Nije problem u atmosferi, da smo dobili Nizozemsku i sad bi bili na tartan stazi - priča Bilić. No čini se da odluka o neigranju u Splitu nije definitivna.
- Nije istina da je IO donio jednoglasnu odluku da ćemo igrati samo u Zagrebu - dodao je Srebrić.
Izrael kod kuće igra jako dobro posljednjih godina.
- Očekuje nas teška utakmica u Tel Avivu koja bi mogla odrediti tijek kvalifikacija. Vjerujem da tamo možemo igrati dobro, pobijediti i ostati na čelu skupine. Izrael je jak na svom terenu, tamo je specifična atmosfera. U zadnih 10 godina kući su izgubili samo dvije utakmice, od nas i od Latvije prošle godine. Bit će to puno drugačija utakmica od zadnjih 5, 6 koje smo igrali jer oni se neće braniti - otkrio je Bilić. Olakotna okolnost sigurno će biti ozljeda najboljeg igrača.
- Benayoun se ozlijedio protiv Newcastlea i možda neće igrati protiv nas. Žao mi je što se ozlijedio, ali to je dobro za nas. Izrael s njim i bez njega nije ista momčad. Ipak, ako će igrati i bez njega moramo biti na oprezu jer oni imaju još puno kvalitetnih igrača.

POPIS REPREZENTATIVACA ZA IZRAEL:
GOLMANI: Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Danijel Subašić;

BRANIČI: Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld, Dejan Lovren, Jurica Buljat, Darijo Srna (c), Mladen Bartulović;

VEZNJACI: Ognjen Vukojević, Tomislav Dujmović, Nikola Pokrivač, Luka Modrić, Niko Kranjčar, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Ivo Iličević, Drago Gabrić;

NAPADAČI: Ivica Olić, Eduardo da Silva, Mladen Petrić, Nikica Jelavić, Mario Mandžukić.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • loki_cro 24.09.2010.

    kako god, poraz od IZRAELA

  • fiorito 24.09.2010.

    Briga me za boju nečije kože i ne gledam ga kroz zemlju njegova rođenja. Ali tri sezone je bio prosječan ili čak ispod prosječan za HNL - 28. ligu Europe po jakosti, ove godine odigra pet dobrih utakmica i sad je odmah za reprezentaciju? Odmah treba igrati, nositi broj deset, biti kapetan? Ma molim vas...

  • Captain Obvious 24.09.2010.

    pa popišo bi sam sebe da je zvao sammira

Komentiraj...
Vidi sve komentare