To je to što me zanima!

Bilić: Pred nama nisu dvije, nego jedna utakmica

Hrvatski izbornik objavio je popis od 24 igrača koji će konkurirati za preostala dva kvalifikacijska dvoboja protiv Makedonije i Engleske
Vidi originalni članak

Uopće ne razmišljam o utakmici s Englezima na Wembleyu. Smatram da pred nama nisu dvije utakmice nego samo jedna, protiv Makedonije u Skopju - istaknuo je hrvatski izbornik Slaven Bilić na današnjoj konferenciji za novinare.
- Čeka nas teška utakmica i jako dobar suparnik u Skopju. Imamo želje i snage napraviti taj odlučujući korak koji smo zaslužili svojim igrama i ponašanjem - nastavio je Bilić i još jednom se kratko osvrnuo na pobjedu Rusa nad Englezima u Moskvi.
- Sve smo napravili da odemo na Euro prije ove utakmice, no nismo uspjeli. Najmanje svojom krivnjom - rekao je hrvatski izbornik.
Bilić ne može računati na napadače Boška Balabana i Igora Budana, a umjesto njih je pozvao najboljeg strijelca Prve HNL, Nikolu Kalinića. U slučaju povoljnog rezultata u Skopju napadač Hajduka biti će opet priključen mladoj reprezentaciji za utakmicu protiv Azerbajdžana. No, s obzirom na odlične nastupe Eduarda da Silve, Mladena Petrića i Ivice Olića reprezentativni napad i tako je trenutačno najmanji Bilićev 'problem'.
- Čuo sam se s Eduardom. Dobro se osjeća i konkurira za utakmicu Arsenala i Manchester Uniteda - izjavio je Slaven Bilić.
Izbornik se dosad odlično snalazio u situacijama kada su zbog ozljede nedostajali važni igrači. Uoči Makedonije nema problema s ozljedama, ali Bilić je oprezan.
- Nema ozlijeđenih, ali uvijek je tako dva ili tri tjedna prije utakmice, a onda obično krenu nesreće.

Popis igrača za utakmice protiv Makedonije i Engleske:

GOLMANI: Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Vedran Runje (Lens), Mario Galinović (Panathinaikos)

OBRANA: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno), Dino Drpić (Dinamo), Hrvoje Vejić (Tom)

VEZNI RED: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Luka Modrić (Dinamo), Darijo Srna (Šahtar), Niko Kranjčar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Jurica Vranješ (Werder), Marko Babić (Betis), Danijel Pranjić (Heerenveen), Ivan Rakitić (Schalke), Ognjen Vukojević (Dinamo)

NAPAD: Eduardo da Silva (Arsenal), Ivica Olić (HSV), Mladen Petrić (Borussia Dortmund), Nikola Kalinić (Hajduk)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare