To je to što me zanima!

Bilić: Sve je i dalje u našim rukama, znači - u igri smo

Ova generacija je u drugom dijelu odigrala možda i najbolje poluvrijeme ikad, kaže hrvatski izbornik nakon što je Hrvatska pobijedila Bjelorusiju 3-1
Vidi originalni članak

Zastori su se spustili na stadionu u Minsku, reflektori su se već polako gasili. Desetak minuta ranije Slaven Bilić ostvario je jednu od važnijih pobjeda u kratkoj trenerskoj karijeri.
- Bit ću malo euforičan pa reći da je drugo poluvrijeme bilo jedno od najboljih koje je ova generacija ikad odigrala - rekao je izbornik ocijenivši prvih 45 minuta vrlo dobrim.
- Ne pamtim kad su se dečki u svlačionici ovako veselili. I to tek malo kasnije, kad su postali svjesni svega, što govori i da su bili pod velikim stresom. Uh, ovo bilo stvarno jako važno... - zadovoljno je rekao Bilić. Nikad nije lako ako znaš da si bolji i to moraš 'samo' potvrditi na terenu. Nije bilo ni ovog puta.
- Ma naravno da smo bolji, ali bolji smo mi od većine reprezentacija. Bolji smo i od Ukrajine - rekao je Bilić i dodao:
- Uvijek u ovakvim utakmicama postoji opasnost da se neke stvari loše poklope i za čas si u problemu. A tad je Bjelorusija dovoljno dobra čak i da te pobijedi.
Nakon tjedna u kojem su naši klupski treneri 'popadali' zahvaljujući defenzivi, Bilić je pokazao kako se to radi. Bilo je 1-0, do kraja još 25 minuta. Tad je uveo Mandžukića, trećeg napadača.
- I Dudu i Ola su imali snage, mogli su izdržati, a Mandžo je ionako toliko polivalentan da može igrati i veznog. To je i igrao - objasnio je svoje zamisli Bilić, koji nije sklon krajnostima u raspoloženju.
- Nema euforije. Ne padamo u depresije kad svi kažu da je gotovo, nećemo ni sad podleći euforiji - kaže Bilić, svjestan da je još veoma mnogo prepreka na putu do Južne Afrike.
- Znamo da imamo još puno, puno posla. Ali i dalje je sve u našim rukama, nogama, glavama. Dok je tako, mi smo u igri - siguran je izbornik. Već 5. rujna opet ćemo igrati s Bjelorusijom, ovog puta u Zagrebu.
- I to će biti jako teška utakmica, oni su odlični kad se orijentiraju na kontre. Uostalom, odigrali su 2-2 s Njemačkom u gostima nedavno - upozorava izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • the.king 13.08.2009.

    Bitno da je Mandžukić dobio žuti. xD

  • Nikola Vuk Skopje 13.08.2009.

    Zelim vam sve najbolje,samo napred

  • zekica 13.08.2009.

    jos 3 utakmice, pa ako Bog da dodatne kvalifikacije...nadajmo se i kiksu Ukrajinaca protiv Bjelorusije u Minsku jer svi znamo da ce Englezi navalit na nas ko ludi da nam se osvete za poraz i sto smo ih nokautirali i trazit ce pobjedu svom silom a jos tome poslije nas igraju sa Ukrajinom u Kijevu a kako svi znamo kakve su piz..e nebi se cudili da protiv nas grizu ko ludi a Ukrajini da puste pa da oni nas nokautiraju i tako nam vrate isto nokautom. Ajmo Hrvatska pokazat zube kad je najteze, neka cijeli svijet vidi da nas je malo AL NAS IMAAAAA!!!!!..Afrika nas zoveeeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare