To je to što me zanima!

Bilić: Trening je bio super, bilo je čak osam igrača...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski izbornik tvrdi kako njegov "ispad" nakon što su igrači zakasnili na trening nije bio emotivan nego logičan. To se, kaže, ne smije događati...
Vidi originalni članak

Nisam ja poludio nakon što sam vidio da su mi na treningu šestorica igrača i dvojica golmana. Nisam morao popiti dva apaurina navečer da se smirim. Potpuno sam smiren, ali morao sam reagirati kako se ovakve stvari više ne bi događale, rekao je izbornik Bilić na druženju s novinarima u utorak ujutro. Činjenica da na treningu nije imao gotovo cijelu momčad razlog je što nije mogao reći koga će suprotstaviti Škotima.
- Nismo trenirali kako spada i zato vam ne mogu dati sastav. Trening je bio fenomenalan, ali što možeš kada su ti na njemu osmorica. Svi ostali su cijeli dan putovali i procijenili smo da je preopasno da iz aviona dođu ravno na trening - kaže Bilić, koji je svjestan da najveća iskušenja njega, njegove suradnike i momčad tek očekuju. I baš zato inzistira na maksimalnoj profesionalnosti.
- Ono što se dogodilo u ponedjeljak navečer preveliko je da bismo to tolerirali. Nadam se da se takve stvari više neće ponavljati jer znamo da nas na Euru očekuje puno potencijalnih 'bombi'. Bit će: 'Ajmo tamo, ajmo vamo, u posjet ovom i onom'... I garantiram da će toga biti jedino ako vrijeme to dopusti.
Slaven je dugo igrao u velikim klubovima i zna koliko je važna priprema za svaku utakmicu. Iako ima primjera koji pokazuju da ne mora nužno biti i presudna.
- Red Bull Salzburg ovog je vikenda od Rapida izgubio 7-0. A poznavajući Trapattonnija, siguran sam da su imali adekvatnu pripremu. To jasno govori da priprema za utakmicu ništa ne osigurava, ali je jednostavno moraš imati. Ni na koji način ne smiješ opstruirati adekvatnu pripremu. Ali sam sam kriv, popustio sam jer mi je rečeno da će svi doći do ručka...
A da će svi doći do ručka, obećali su iz HNS-a. Vjerojatno je prste u tome imao i Zorislav Srebrić, koji se i sad javio.
- Zaključak zadnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a je da na Euru nema imperativa prolaska skupine. To je nešto što bismo svi željeli, ali imperativa doista nema - rekao je Zorko, nakon čega je uslijedila izbornikova reakcija.
- Sami smo sebi rekli da želimo proći skupinu i to je naš cilj. Naravno da ništa ne moramo, ali od tog cilja ne bježimo. Koliko god lijepo zvučala ideja da u Austriju i Švicarsku idemo bez ikakva imperativa - odgovorio je Bilić i opet ponovio:
- Da dođemo do cilja treba nam barem adekvatna priprema.
Hrvatskog izbornika od dolaska u Škotsku otočki novinari "razvlače" na sve strane. I ovoga puta dočekali su svoj red. Škotima nedostaju sedmorica igrača i zanimao ih je Bilićev komentar na tu situaciju.
- Nedostajala su i Nizozemcima tri ili četiri igrača pa smo mislili da će nam biti lakše. Ali ni ti koji su falili ne bi mogli pružiti puno više. Toliko igrača može jako nedostajati Andori ili Estoniji, ali Škotima ne. Ovdje ipak ima više igrača u konkurenciji - misli Bilić.
- Odlični su Škoti, jako neugodni. Pogotovo su dobri kao domaćini - dodao je.

BILIĆ KOVAČU: U SALZBURGU JE BILO -7
U Škotskoj su temperature jako niske, hladno je...
- Hladnoća meni ne smeta, navikao sam već - rekao je kapetan Niko Kovač, a duhovito se nadovezao izbornik:
- U Salzburgu je bilo minus sedam...
Niko taj komentar nije čuo.
- Ne znam što je rekao, ali znam da je pred nama bitna utakmica, zadnja prije priprema. U Splitu prije Nizozemske pripreme nisu bile zadovoljavajuće i izbornik ima potpuno pravo da bude ljut. Mi smo profesionalci i moramo biti potpuno koncentrirani. Ako su očekivanja velika kao što jesu, tada i ambijent mora biti jednako profesionalan kao i u najvećim klubovima - tvrdi stariji Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • anba 25.03.2008.

    Samo dvije stvari - novinari prestanite više sa ugovorima, premijama i sl, dajte dečkima mira. I pod dva -Markoviću, moje dijete trenira u NK Sava i kad ih na trening dođe osam trener napravi rusvaj. A ovo je kao repka ???

  • user_24105 25.03.2008.

    slaven je bilić najbolji mladi trener na svijetu i hrvatska to malo blaga sto ima treba cuvat. ak treba, ljudi ce skupt novce samo da bilić vodi VATRENE...

  • vemi 25.03.2008.

    Inkoba, ponovit ću ono što sam ti rekao i neki dan, pa nek nas brišu obojicu: TI Si VRHUNSKI KRETEN, BEZ SUMNJE! Osim toga vjerujem i da si srpski provokator!

Komentiraj...
Vidi sve komentare