To je to što me zanima!

Bilić uoči debija s Watfordom: Trebaju mi arogantni igrači

Najbolje vrijeme za dolazak trenera je na početku sezone, ali tako je kako je. Znao sam situaciju prije nego što sam potpisao tako da ne tražim isprike i zadovoljan sam svime dosad, rekao je Bilić
Vidi originalni članak

Slaven Bilić (54) vratio se u Englesku. Nakon West Hama i WBA-a preuzeo je Watford, desetoplasiranu momčad Championshipa. Bilićev je zadatak vratiti klub u Premier ligu, počevši od Stokea u nedjelju.

- Ovo je velika prilika za mene. Napustio sam Kinu nakon jedne sezone i nakon pandemije sam proveo neko vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, ali onda sam počeo tražiti novi posao. Počeo sam se pripremati i čim me Watford kontaktirao, bio sam spreman - rekao je uvodno Bilić.

REAKCIJE NAKON OBJAVE Gdje je došao Bilić? 'Potpisao je na 18 mjeseci, to znači 18 dana. Slaven zna da se jako kocka...' SLUŽBENO Slaven Bilić preuzeo novi klub: Splitski stručnjak opet na Otoku

- To je ogroman klub s jasnim ciljem, zna što želi postići. Veliki dio karijere proveo sam u Engleskoj i kao igrač i kao trener, tako da sam dobro upoznat s Watfordom i znao sam da će mi dobro odgovarati. Uvjeti su sjajni, klub je dobro organiziran i strukturiran i što je najvažnije, osjećam da je momčad vrlo dobro uravnotežena.

Po vrijednosti igrača Watford je najskuplja momčad Championshipa, no s Robom Edwardsom na klupi to nije izgledalo previše dobro.

- Početak sezone je bio dobar, ali po mom mišljenju momčad mora pronaći onaj pozitivni zamah i onu pozitivnu aroganciju koja je do sada nedostajala. Igračima moramo dati jasne ideje i što je najvažnije - vjeru. Imamo ono što nam je potrebno na papiru i naporno ćemo raditi da to sprovedemo na terenu - rekao je Bilić.

- Znam što mogu očekivati u Championshipu. To je jako teška liga. Ima puno utakmica, ali jednostavno morate biti spremni na to. U WBA-u sam imao prekrasnu prvu sezonu i znam što trebam učiniti da bih postigao iste rezultate ovdje u Watfordu. Najbolje vrijeme za dolazak trenera je na početku sezone, ali tako je kako je. Znao sam situaciju prije nego što sam potpisao tako da ne tražim isprike i zadovoljan sam svime dosad..

Bivši hrvatski izbornik dao je obećanje navijačima.

- Imamo 11 utakmica u kratkom periodu. Želim da budemo pozitivni, da budemo arogantni na pozitivan način i da kontroliramo utakmice. Moramo biti čvrsti i kompaktni i nećemo zaboraviti na obranu. Želimo imati dominantnu momčad koja puno trči, koja je predana i skromna uz puno timskog rada. Moj je posao da to ostvarim. Ne volim klišeje, ali sve što radimo je zbog navijača. Mogu im samo obećati da ćemo moj stožer i ja, i igrači naravno, učiniti sve što možemo da pokušamo vratiti ovaj klub u Premier ligu. Nadamo se da to možemo zajedno postići.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • David1Prometheus 30.09.2022.

    Znaci vec trazis isprike :)

  • VolbeatDbv 30.09.2022.

    Sretno Slavene, vlasnik je blago rečeno čudan i nestrpljiv, mijenja trenere ko gaćice, bit će veliki uspjeh ako ostaneš do kraja sezone, a to bi značilo da si ih vratio u PL.

Komentiraj...
Vidi sve komentare