To je to što me zanima!

Bilić zove Mandžukića, bez Kranjčara iduća 3 mjeseca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbornik hrvatske reprezentacije danas je objavio popis igrača na koje računa za kvalifikacijski meč s Kazahstanom 6. rujna i Engleskom 10. rujna
Vidi originalni članak

Umjesto ozlijeđenog Nike Kranjčara izbornik Bilić je za prva dva kvalifikacijska ogleda za SP 2010. pozvao Marija Mandžukića.
- Čuo sam se s Nikom, kaže da je operacija prošla dobro. Idućih šest tjedana će biti na štakama. Nakon toga bi trebao početi lagano trenirati, a njegov povratak očekujemo za nekih dva i pol do tri mjeseca - rekao je Slaven Bilić, pa dodao:
- Nikina ozljeda je veliki šok za sve nas, ali i ogroman hendikep za ovu momčad. No to ne umanjuje naše ciljeve, jako dobro se zna što se od nas očekuje.
Napadač Dinama je jedina novost u sastavu u odnosu na momčad koja je pozvana za ogleda sa Slovenijom u Mariboru. Hajdukov golman Danijel Subašić za sada je 'na čekanju'. Ozljedi li se netko od dvojice pozvanih golmana, priključuje se Subašić.
Prvi je na redu Kazahstan, a četiri dana kasnije u Maksimir stiže Capellova Engleska.
- Upoznali smo naše sljedeće protivnike, i jedne i druge. S tim da je jedan od njih svima jako dobro poznat, iako s novim izbornikom, a drugi je malo egzotičniji - kaže Bilić i odmah napominje:
- Nema šanse da išta pričam o Englezima do kraja utakmice s Kazahstanom! Nemojte mi ni postavljati pitanja o Engleskoj - upozorio je Bilić novinare, koji su se tako okrenuli Kazahstanu.
- Gledali smo DVD-e... To je momčad koja nije ni Andora ni San Marino. Svi igrači su iz njihove lige, osim jednoga, koji igra u Rusiji. Doduše, puno su bolji domaćini, vani gube oko 80 % utakmica. Ali rijetko tko ih je razbio 5-0, obično gube 2-1, 3-1. To je potpuno drukčija situacija nego prije dvije godine, kada smo uoči Engleske imali 'lakši trening' s Andorom, ovo je sad ipak prava utakmica. Recimo da su negdje u rangu s Estonijom - procijenio je izbornik.
Izbornik kaže kako je nakon provjere u protiv Slovenije u Mariboru optimizam u stručnom stožeru još veći. Što nije loše uoči starta novog ciklusa, koji nije ništa lakši nego prošli. Dapače...
- Sad se Englezi posebno pripremaju za nas, iako su nas i tada dobro poznavali. Rusija je bila nešto jača nego Ukrajina, Makedonija je nešto bolja od Kazahstana, ali tu je Bjelorusija, koja je jako dobra, vidjeli ste da je s Argentinom igrala 0-0.
Osim ozljede Nike Kranjčara nema loših vijesti i to je sjajno. No ima nejasnoća, pomalo neshvatljivih detalja:
- Mi se čudimo što neki naši igrači, koji kod nas igraju na svjetskoj razini, u klubovima nemaju dovoljnu težinu. No to što ne igraju bilo bi puno opasnije da je sada drugi dio sezone. Sezona je tek počela i sve se stigne nadoknaditi - završio je izbornik.

HRVATSKA ZA KAZAHSTAN I ENGLESKU

GOLMANI: Stipe PLETIKOSA, Vedran RUNJE
BRANIČI: Joe ŠIMUNIĆ, Robert KOVAČ, Dario ŠIMIĆ, Hrvoje VEJIĆ, Ivica KRIŽANAC, Vedran ĆORLUKA, Dario KNEŽEVIĆ, Danijel PRANJIĆ.
VEZNJACI: Niko KOVAČ, Luka MODRIĆ, Ivan RAKITIĆ, Darijo SRNA, Jerko LEKO, Ognjen VUKOJEVIĆ, Nikola POKRIVAČ
NAPADAČI: Ivica OLIĆ, Mladen PETRIĆ, Ivan KLASNIĆ, Nikola KALINIĆ, Mario MANDŽUKIĆ

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kika_gnc 12.09.2008.

    kaj vi vrijeđate marija...ma mario je najbolji igrač i napadač u hnl...dečko odlično igra.....ne kužim u čemu je problem

  • Trollaš_me 30.08.2008.

    Vrati se brzo Niko. Bravo Bilicu za Subasica, stvarno je dobar. Ni mandjo nije los, ali ima boljih. No ne u HR ligi, tako da je to super potez.

  • luckystrike 28.08.2008.

    Lupetate gluposti,napadaču treba vremena da se privikne???Pa vi niste normalni ok gurajmo Manđukića i Kalinića u vrh napada pa možda napominjem možda se privikne za nekih desetak godina...Napadač treba zabijat golove a ne se vuć po terenu kao moja baba a i ona bi dala više onih zicera što je Manđukić promašio ove godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare