To je to što me zanima!

Bio im je spor i debel, a sada će za njega izdvojiti 90 mil. €

Šuška se da je transfer srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića u Manchester United gotova stvar, a prije samo četiri godine odbili su ga jer im je bio spor i debel
Vidi originalni članak

Rimom se šire glasine o navodno gotovom transferu Sergeja Milinkovića-Savića u Manchester United. Smatra se da su crveni vragovi već sve dogovorili sa srpskim reprezentativcem te kao u slučaju Victora Linedolfa i Nemanje Matića riješili transfer i prije početka prijelaznog roka.

Milinković-Savić odigrao je odličnu sezonu u Laziju postigavši 13 golova te devet asistencija, a ovaj transfer mogao bi obilježiti ljeto. Iako je svojim igrama zainteresirao mnoge europske velikane poput Reala, Barcelone, PSG-a i Juventusa, najvjerojatnije je da će karijeru nastaviti na Otoku.

Glavni favorit u ovoj utrci je Manchester United, zbog činjenice da je sadašnji menadžer Milinkovića-Savića Mateja Kežman jedan od prvih igrača koje je Mourinho doveo kada je došao na klubu Chelseaja.

Kako se ova utrka za Sergeja zakuhtava, tako i cijena raste. Navodi se da je šef Lazia Claudio Lotito postavio početnu cifru od 150 milijuna eura, ali spreman je na pregovore i zadovoljio bi se svime preko 100 milijuna. Zbog rasta cijene iz utrke su ispali Milan i Inter, ali Joseu Mourinhou ove cifre ne predstavljaju problem. Plan mu je stvoriti ubojitu trojku pridodavši Savića sunarodnjaku Matiću te Pogbi i tako krenuti u pohod na prvenstvo.

Sergejev bivši menadžer Zoran Stojadinović istaknuo je jednu jako zanimljivu činjenicu u vezi ovog transfera. Naime prije samo četiri godine United je Vojvodini platio gotovo 2 milijuna eura za Milinkovića-Savića, ali mlađeg. Sergejev tada 17-godišnji brat Vanja potpisao je petogodišnji ugovor s Unitedom, a iako je Stojadinović Englezima nudio i Sergeja, iz Manchestera su procijenili da nije materijal za Premier ligu. Bio im je prespor i debel i nisu ga vidjeli u svom klubu. 

- Ta procjena ih je po sadašnjim informacijama koštala 90 milijuna eura - otkriva Stojadinović za MOZZART Sport.

Četiri godine kasnije vjerojatno bi dali sve da mogu vratiti vrijeme i za 'sitne pare' dovesti sada najefikasnijeg veznjaka Serije A u svoje redove. Odabrali su, po svemu sudeći, krivog brata. Vanja Milinković-Savić nikada nije zaigrao za United zbog administrativnih razloga te su morali raskinuti ugovor. Poslije Uniteda otišao je u poljsku Legiju, gdje je potvrdio svoj talent, a sada igra za Torino.

S druge strane, Sergej je preko Genka došao do Lazija, u kojem je kroz tri sezone stasao u vrhunskog igrača, a ovo ljeto mogao bi postati i najskuplji igrač u povijesti Manchester Uniteda.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • KristijanCro 09.05.2018.

    Jos jedan razlog da ne navijam za M.United protiv nijednog protivnika...Mourinho nikako shvatit da ne moze do titule bez Hrvata u momcadi 🙂🙂

  • hlebprsutasirkajmak 09.05.2018.

    Najbolji vezni na svetu trenutno.

  • sena2 08.05.2018.

    U sta se nogomet pretvorio,neznam koja bi rijec bila ispravna..jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare