To je to što me zanima!

Bivši dinamovac o wunderkindu koji je odabrao 'vatrene': Znaju ga u Riju, i Brazil ga je jako htio

Predsjednik saveza Marijan Kustić zauzeo se za Belinha i ovaj je odabrao 'vatrene'. Igrao je za Vasco de Gamu i bio sjajan, govori nam bivši igrač Dinama Etto koji poznaje talentiranog Brazilca
Vidi originalni članak

U hrvatskom se nogometu dugo nije stvorila tolika strka oko dolaska neke mlade nade u Dinamo kao kad je u veljači u Maksimir stigao - Belinho.

POGLEDAJTE VIDEO: Oriolik - Dinamo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Brazilski 14-godišnjak o kojemu svi u zagrebačkom klubu sipaju superlative. Dapače, čak i neki bivši igrači Dinama koji su prilično teški na hvalospjevima za mlade talente odmah su nam poručili: "Ma to morate vidjeti, Beli je isti Neymar"!

Ovih dana za Rafaela Gomesa Cirina zvanoga Belinho, dječaka rođenoga 13. siječnja 2009. godine u Rio de Janeiru, raspitivao se i brazilski nogometni savez, no Belinho je odabrao - Hrvatsku.

- Gledao sam ga, stvarno je jako dobar - kaže nam Brazilac Etto (42), bivši igrač Dinama.

Hrvatska će tako nakon Sammira i Eduarda da Silve dobiti i trećeg Brazilca - Belinha. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić razgovarao je s Belinhovim ocem, koji živi u Zagrebu, i dogovorio "transfer", ako tako možemo to nazvati. Hrvatski nogometni savez morao je brzo reagirati jer su Brazilci napravili pritisak.

Jako je poznat u Rio de Janeiru

- Prihvatio je poziv HNS-a, igrat će za Hrvatsku. Sad se radi na tome da dobije hrvatsku putovnicu, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine - rekao je menadžer Andy Bara.

O Belinhu u superlativima govore svi s kojima smo razgovarali, smatraju da bi mogao biti kao Neymar.

- On je jako poznat u Rio de Janeiru, igrao je futsal za Vasco de Gama, bio je fantastičan, ima odličan dribling, mali je stvarno jako, jako dobar - govori nam Etto.

Belinho je golemi dobitak za Hrvatsku, Brazil njegov nedostatak neće ni osjetiti...

- Ha, ha, otprilike. Velika stvar za Hrvatsku, Brazil je zemlja nogometaša, uvijek se nađe neki novi - kaže kroz smijeh Etto.

Novi Neymar? Uklizavao na jednoj utakmici više nego on u cijeloj karijeri

Belinha smo gledali u susretu protiv Hrvatskog dragovoljca, a ono što odmah primijetite je da je Beli, kako ga zovu suigrači, za "dvije glave" niži od ostalih. Izgleda kao patuljak među divovima. No za razliku od Neymara, s kojim ga uspoređuju, Belinho je na jednoj utakmici imao više uklizavanja nego slavni Brazilac u cijeloj karijeri.

Igra za Dinamo, a u Zagrebu živi s ocem, nažalost, majka mu je preminula. Ove sezone ima samo dva nastupa za Dinamo, a razlog je teška ozljeda ramena, zbog koje je izbivao veći dio sezone. Tek se nedavno oporavio i upravo je počeo trenirati.

- Ja sam inicirao da Belinho igra za hrvatsku reprezentaciju. Igra u Dinamu, odlično govori hrvatski i voli našu domovinu - rekao je Sreten Ćuk, izbornik U-15 reprezentacije, koji je predložio i Grka Nempisa, čiji je otac Konstantinos na čelu HT-a.

U Zagrebu mu je jako lijepo, zavolio je grad i klub, i to je jedan od razloga zašto se odlučio za Hrvatsku. Eduardo je bio jedan od najboljih nogometaša koje smo imali, za Sammira suigrači kažu da je bio genije... Belinho? Ako je i blizu Neymara, bit će to sjajno za Hrvatsku...

Idi na 24sata

Komentari 130

  • mučki_provokator 09.12.2023.

    Treba ga poslat u Međugorje na kaljenje.

  • andro1410 03.11.2023.

    Moramo biti realni da decko ima tek 14 godina. I jako pametno od oca da je uzeo HR putovnicu. Moze igrat za Hrvatsku. Bilo bi i ne svatljivo da putuje tako mlad na okupljanje u Brazil. Ko ce mu to platit??? Ali je realnost da ako bude dobar napravi transfer u dobar klub onda ce i Brazil opet doci i pitat ga. A decko moze promjenit misljenje. A selekcija Brazila je san svakog djeteta tamo i to sto on voli Hr je jako ljepo ali mislim da je to takticki potez od Oca. Ima sada sve i paznju i prioritet i na radaru ce bit za vece klubove kad mu dodje vrijeme. Daj boze da se varam i mali bude novi DUDU

  • Ivan Subasic 03.11.2023.

    Pa kad Hrvati vec ne navijaju za taj klubic ima tih par uvoznih a i  sacica susjeda iz BIH !

Komentiraj...
Vidi sve komentare