To je to što me zanima!

Bivši engleski reprezentativac: Modrić je najbolji! Kada mislim o njemu, sjetim se Matrixa...

Luka bi otišao na mjesto desnog beka, napravio dribling, dupli pas i odjednom bi bio pred protivničkim šesnaestercem. Odlazio je u zone u koje meni uopće nisu govorili da veznjak treba ići, rekao je engleski veznjak Jermaine Jenas
Vidi originalni članak

Engleski veznjak Jermaine Jenas (39) jedan je od onih koji je imao tu čast iz prve ruke svjedočiti klasi Luke Modrića. Od 2008. do 2011. godine igrali su zajedno u Tottenhamu i već na prvom treningu čudesni Luka očarao je suigrače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jenasu je danas 39 godina, kopačke o klin objesio je prije šest godina, a Luka i dalje traje s 37 godina. Štoviše, jedan je od najboljih veznjaka na svijetu, a Jenas je priznao da je i najbolji igrač s kojim je igrao u karijeri. 

- Tko je najbolji igrač s kojim sam igrao? Berbatov? Ma kakvi. Modrić. Luka je bio nevjerojatan. On je prvi zbog kojega sam shvatio da u inozemstvu drugačije odgajaju igrače. Kad razmišljam o Luki na terenu, sjetim se filma Matrix. Znate sve one brojeve i linije iz filma? Tako Luka vidi teren. U Engleskoj nas uče da se krećemo konzervativno, po striktno određenim putanjama - kazao je oduševljeni Jenas pa nastavio s hvalospjevima na račun hrvatskog kapetana.

- Luka bi otišao na mjesto desnog beka, napravio dribling, dupli pas i odjednom bi bio pred protivničkim šesnaestercem. Odlazio je u zone u koje meni uopće nisu govorili da veznjak treba ići. Bio je isti na treningu, elitna razina nogometne inteligencije. Sad vjerojatno ima 60 godina i još razvaljuje - rekao je Jenas.

Jenas je za Spurse igrao od 2005. do 2011. godine. Modrić je u London došao 2008. godine pa su tri godine zajedno dijelili svlačionicu. I za englesku reprezentaciju skupio je 21 nastup, a posljednji nastup bio mu je 2008. godine na Maksimiru!

Jenas je u međuvremenu otišao u Aston Villu, a Modrić u Real Madrid te je postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu. A takvu titulu uživa i danas, gdje i dalje žari i pali nogometnim terenima, s desetkom na leđima i magijom u nogama.

S druge strane, samo dvije godine stariji Jenas umirovio se prije šest godina i otisnuo se u voditeljske vode. Prije pola godine vodio je program na ždrijebu za Svjetsko prvenstvu u Kataru. Pa može se reći, nije ni njemu tako loše. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • zlatna nozdrva 30.09.2022.

    samo je jedan Stanko Bubalo!!

  • bezobrvenajeziku 29.09.2022.

    E kad bi bili svjetski prvaci Luka bi bio kao Maradona i Pele.

  • 29.09.2022.

    Kad je vec Jermaine Jenas spomenuo film 'Matrix', naravno da sam cuo za tej film i cuo sam da kazu da je odlican, ali postoji li netko tko bi mi detaljno mogao objasniti o cemu se radi u tome filmu. Navodno da iza sebe ima neko znacenje, a mene zanimaju sve te sitnice vezane za taj film pa da ni netko opise sve vezano za taj film, ali da bas ide u samu dubinu filma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare