To je to što me zanima!

Bivši golman Reala vrijeđao je protivnika, dobio tešku kaznu

Golman Leedsa Casilla je zanijekao krivnju, no neovisna komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) utvrdila mu je krivicu te ga osim s osam utakmica neigranja kaznila i sa 60,000 funti...
Vidi originalni članak

Golman drugoplasiranog sastava engleske druge lige Leeds Uniteda Kiko Casilla kažnjen je s čak osam utakmica zabrane nastupa zbog rasističkog komentara upućenog igraču Charlton Athletica u utakmici igranoj još krajem rujna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Casilla je zanijekao krivnju, no neovisna komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) utvrdila mu je krivicu te ga osim s osam utakmica neigranja kaznila i sa 60,000 funti.

Klub iz Yorkshirea stao je u obranu svog vratara.

- Ne toleriramo nikakav oblik diskriminacije i mi kao klub smo predvodnici borbe protiv rasizma u našoj zajednici. Važno je znati kako je Kiko od samoga početka negirao svoju krivnju, ali komisija FA-a je odluku o kazni donijela na osnovu pretpostavki, a ne dokaza - objavio je Leeds.

Kazna Casilli veliki je udarac za Leeds jer je iskusni španjolski vratar branio u svih 35 dosadašnjih prvenstvenih utakmica. Inače, Casilla je od 2015. do 2019. igrao za Real Madrid, a s njima je osvojio trostruku krunu u Ligi prvaka te jednu La Ligu. Za kraljevski klub skupio je ukupno 43 nastupa.

Leeds trenutačno ima četiri boda manje od vodećeg West Bromwich Albiona, a pet više od trećeg Fulhama. Izravni plasman u Premier ligu izborit će dva prvoplasirana sastava, dok će za treće mjesto u društvu najboljih sljedeće sezone razigravati sastavi koji prvenstvo završe od trećeg do šestog mjesta.

Do kraja natjecanja u drugoj ligi ostalo je još 11 kola.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • violetmind 29.02.2020.

    Srami se😝

  • branimir220250 28.02.2020.

    Ko mu je kriv, šta ima laprdat bez veze❌

Komentiraj...
Vidi sve komentare