To je to što me zanima!

Bivši golman Želje pomagao je teroristima Islamske Države?!

Prije deset godina branio je za Željezničar, a sada mora - braniti svoju nevinost. Emil Kajgana (30) navodno je, uz još dvojicu muškaraca, pomagao teroristima Islamske Države
Vidi originalni članak

Nekadašnjem golmanu sarajevskog Željezničara Emilu Kajgani (30) u četvrtak je na sudu u Münchenu započelo suđenje zbog potpore terorističkoj organizaciji Islamska Država.

Kajgana je osumnjičen uz još dvojicu muškaraca, Tuzlaka Izudina J. i Kosovara Mehdija D. Tereti ih se da su teroriste podržavali od 2013. godine.

Bivši nogometaš Emil Kajgana rođen je u Foči u istočnoj Bosni, a za Željezničar je igrao na početku karijere, 2007. Potom je bez odštete preselio u Njemačku, gdje je nastupao za niželigaške klubove. Karijeru je završio u ljeto prošle godine.

Izudin J., koji je studirao na katarskom sveučilištu Az-Azhar, navodno je prikupljao novac u džamijama i potom taj novac prosljeđivao terorističkim skupinama. Osim toga, pomagao je u dostavi vozila za potrebe skupine Sirijski vojnici, piše Oslobođenje.

Upravo je Izudin J., prema navodima tužitelja, nagovorio Kajganu i Mehdija D. da mu se pridruže jer je jako elokventan. Oni su mu potom pomagali u pribavljanju sredstava za pomaganje ISIL-u.

Kajgana i Mehdi branit će se sa slobode, a dokaže li se da su krivi, svoj trojici prijeti dugogodišnja zatvorska kazna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Karlo Butić Butigol 09.11.2017.

    Kraljevina Hrvatska regija na aparatima!!

  • nikluk20 09.11.2017.

    dobiti će jaje na oko :P

  • japanokinez 09.11.2017.

    Kajgana je u stvari zamučena jaja odnosno dobro izlupana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare