To je to što me zanima!

Bivši igrač Arsenala u vrijeme Wengera: Primali smo injekcije

Ponekad nam je prije velikih utakmica u ruke uštrcavana žućkasta tekućina. Nisu nam rekli što je to, a mi nismo ni pitali, rekao je Paul Merson o sezoni 1996/97.
Vidi originalni članak

Paul Merson u Arsenalu je igrao od 1985. do 1997. godine. U posljednjoj sezoni promijenio se trener, a na klupu je sjeo Arsene Wenger. Ta sezona bila je sve, samo ne normalna, a u intervjuu za francuske medije, Merson je iznio optužbe za doping.

- Ponekad nam je prije velikih utakmica u ruke uštrcavana žućkasta tekućina. Nisu nam rekli što je to, a mi nismo ni pitali - rekao je danas 43-godišnji Merson i dodao:

- Svakog jutra prije treninga čekao nas je sok od naranče pomiješan s kreatinom.

Kreatin je, pretpostavljate, nedozvoljena supstanca. Teške optužbe, nema što.

Wenger odgovara: Dat ću otkaz, ako nađete igrača kojeg sam tražio da uzme doping

Nije se dugo čekalo da odgovor da Wenger.

- Igračima ništa ne dajem osobno. Ako ne žele uzimati ništa, ne uzimaju ništa. Ako nađete jednog igrača kojeg sam tražio da uzme nešto, dovedite ga. Ukoliko nešto dajemo igračima, to su multivitamini, magnezij, kalcij ili vitamin C, kao i svi drugi klubovi. Svake godine imamo najmanje 20 dopinških kontrola, a dosad nijedan test nije bio pozitivan. Zar doista mislite da bih igračima davao doping? Nađite jednog igrača kojeg sam tražio da si uštrca neko sredstvo i sutra ću podnijeti ostavku - ljutito je izdiktirao Wenger.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • user_59117 14.05.2011.

    Kreatin nedozvoljen pa sta mislite s cim se mijesa ona droga . . .joj zaboravioo sam . . . Aha kokain . . a do kreatin mozes kupit u apoteci bez recepta . . .

  • davorinnn 14.05.2011.

    kreatin nedozvoljen??odkad to?možda ste mislili kreatinin...

  • luyz 14.05.2011.

    pa na čemu da odigraju toliko tekmi?špeku i luku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare