To je to što me zanima!

Bivši Kranjčarov šef liječeni je alkoholičar, a sada šef Granade

Najmlađi kapetan u povijesti Arsenala Tony Adams nakon šest godina vratio se trenerskom poslu u Granadi, koju treba spasiti od ispadanja. Karijera mu je bila prepuna turbulencija
Vidi originalni članak

Vijest o dolasku Tonyja Adamsa (50), legendarnog kapetana Arsenala i engleske nogometne reprezentacije, na klupu španjolskog prvoligaša Granade novi je nastavak serije "britanski treneri u Primeri" nakon nedavnih (neuspješnih) epizoda Davida Moyesa u Real Sociedadu te Garyja Nevillea u Valenciji.

Čovjek koji se proslavio kao igrač "topnika" ima skromne trenerske reference. Vodio je engleskog petoligaša Wycombe Wanderers, premijerligaša Portsmouth, za kojega je u to vrijeme igrao Niko Kranjčar, te azerbajdžansku Gabalu šest je godina bio bez posla, a sada je dobio vrući krumpir: spasiti Granadu od ispadanja iz Primere.

Adams je zapravo sam sebe instalirao za trenera jer je boravio u bivšem klubu Ivana Kelave od studenog, prošli tjedan imenovan je sportskim direktorom, a onda je dao otkaz treneru Lucasu Álcarazu nakon petog poraza u šest utakmica.

- Ovdje sam kao privremeni trener. Došao sam šutnuti igrače u du*e i pobjeđivati. Pokušat ćemo doći do čuda - ispalio je Adams na predstavljanju medijima.

 

Adams je debitirao za Arsenal sa 17 godina, a sa samo 21 godinom postao je najmlađi kapetan "topnika" u povijesti, koje je vodio do titula engleskog prvaka 1989. i 1991. Nije, međutim, sve bilo tako bajno. U mladoj se dobi Adams odao alkoholu, zbog kojega je njegova karijera strašno trpjela, a zaradio je i 57 dana zatvora jer je slupao auto vozeći pijan.

- Mogao sam igrati nogomet i napiti se. Nisam znao tko sam, bio sam prestrašen i izgubljen. Jedno sam vrijeme više vremena provodio u pivnici nego trenirajući - kazao je jednom prilikom.

 

Nekoliko je puta bezuspješno pokušao ostaviti čašicu, a poroka se napokon riješio dolaskom Arsenea Wengera na klupu Arsenala, s kojim je osvojio još dva naslova prvaka i dva FA kupa. Nakon 22 godine karijere samo u jednom klubu umirovio se 2002. sa 688 nastupa za "topnike".

Sedam kola prije kraja Primere Granada se nalazi na pretposljednjem mjestu, pet bodova udaljena od sigurne zone, i Adamsu će doista trebati čudo da ostavi klub u elitnom društvu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kringe 15.04.2017.

    Kao Harry Redknapp je bio samo na vodi haha.

  • kamen1983 15.04.2017.

    Kranjčar i alkohol

  • OrcaPerestrojka 15.04.2017.

    Ako se budu urokali ko novi šef budu zgubili svaku tekmu sa 10 razlike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare