To je to što me zanima!

Bivši svjetski prvak u boksu ide ratovati za Putina: Dobio sam poziv, idem se prijaviti što prije

Nikolaj Valujev je dva navrata bio svjetski teškaški prvak po WBA verziji, a pamtimo ga kao najvišeg i najtežeg boksača svih vremena. S 213 centimetara i 150 kg širio je strah i trepet u ringu. Sada će u rat u Ukrajinu
Vidi originalni članak

Krajem veljače ove godine Rusija je započela napad na Ukrajinu i rat, nažalost, traje i dalje. Uslijedile su brojne sankcije od strane međunarodne zajednice, no Vladimir Putin ne popušta. Štoviše, prije nekoliko dana naredio je mobilizaciju vojno sposobnih građana Rusije, a među njima su i sportaši. 

Prema pisanjima ruskih i engleskih medija, poziv je dobio i bivši nogometaš Evertona i proslavljeni reprezentativac, Dinjar Biljaletdinov (37) te proslavljeni ruski boksač, gorostas Nikolaj Valujev (49). 

U dva navrata bio je svjetski teškaški prvak po WBA verziji, a pamtimo ga kao najvišeg i najtežeg boksača svih vremena. S 213 centimetara i 150 kg širio je strah i trepet u ringu. Čim bi ga ugledali u ringu, protivnicima nije bilo nimalo svejedno. Čak 50 puta je izašao podignute ruke, a tek dvaput izgubio. Posljednji put 2009. godine od Davida Hayea, što mu je bio i posljednji meč u karijeri koja je trajala od 1993. godine. 

- Da, primio sam poziv. Hoću li se odazvati? Da, naravno. Idem se prijaviti. Primio sam poziv baš prije puta u Donbas i tada nisam bio kod kuće. Sljedećeg tjedna definitivno ću se ići prijaviti u ured za registraciju - kazao je Valujev za rusku Izvestiu.

Po završetku sportske karijere okrenuo se političkoj i postao blizak Putinu. Prije deset godina bio je zastupnik u Donjem domu Ruskog parlamenta kao predstavnik liste Jedinstvene Rusije, stranke tadašnjeg premijera, a danas predsjednika Rusije Vladimira Putina. Stoga niti ne čudi što podržava invaziju nad Ukrajinom. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 03.10.2022.

    Ako se plača po kili , samo naprijed

  • ivan85 01.10.2022.

    Hoce isto ko Klicko i Usyk 

  • NindžaPijace 30.09.2022.

    Prevelik za vojnika. Vjerojatno će biti u pozadini čuvati opskrbne linije ili tako nešto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare