To je to što me zanima!

Bizarna situacija: Tehnologija gol linije pokazala gol, VAR soba se javila pa ga poništila

Nije baš bilo jasno što se događa, nogometaši su morali nastaviti s igrom nakon čudne situacije, a epilog svega će vjerojatno biti oštra kazna za Saponaru iz Fiorentine koji je proslavom gola 'kritizirao' suce
Vidi originalni članak

Znali smo da VAR nije nepogrešiv bez obzira na njegovu 'božansku moć', a na utakmici Konferencijske lige Fiorentina - Braga svjedočili smo dosad neviđenoj situaciji. U prvoj je utakmici rezultat bio 4-0 pa srećom po suce nije bilo toliko drame kad se dogodila nevjerojatna situacija u 50. minuti i rezultatu 2-1 za portugalsku momčad. 

Naime, bizaran se detalj dogodio kad je Arthur Cabral (24) pucao i gledateljima ispred malih ekrana nije bilo jasno je li lopta punim obujmom prešla crtu, ali kad je sudac Benoit Bastien pokazao na sat i tehnologiju gol linije koja mu je javila da se radi o golu.

Pokazala je to i fotografija gledateljima ispred malih ekrana, ali onda kreće neobjašnjiva situacija. Javlja se VAR soba koja poništava gol koji je odredila tehnologija gol linije. Dosad takvih slučajeva nije bilo, a bez ikakve sumnje su se potvrđivali golovi koje je potvrdila tehnologija gol linije.

Nije baš bilo jasno što se događa, pisali su o tome i mnogi svjetski mediji, ali nogometaši su morali nastaviti s utakmicom. Ipak je talijanska momčad do kraja preokrenula susret na 3-2, a u 58. minuti je Saponara nakon gola za izjednačenja proslavom 'bocnuo' VAR sobu.

Stavio je dlan na uhu kao da ima slušalicu i razgovara, pokazao da slijedi pregled snimke i zatim na centar kao da je gol priznat. Mogao bi biti žestoko kažnjen pa će razmislili koliko je to bilo pametno...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MatijaKezele 24.02.2023.

    Da se ovo desilo realu, barceloni ili juveu to bi bio međunarodni skandal. Ali ovako pošto je to Viola ništa

  • Princ vilenjaka 24.02.2023.

    Ovi su luđi od naših! Ali svaka im čast! Ipak im je trebalo upola manje vremena nego u Puli da donesu krivu odluku..

  • kajzanavek 24.02.2023.

    Ko su uopće nogometni suci? Ko su oni da ih se ne smije kritizirat ili ukazat na greške? Dokaz da je nogomet izmanipuliran. I onda čuđenje kad dobiju prijetnje i batine. Kad bi adekvatno odgovarali za svoje greške, naravno i novčano obeštetili oštečenog (jasno tu ispadaju i oni koji se klade) onda bi suđenje bilo vrhunsko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare