To je to što me zanima!

Bjelica: Rekord? Nisam ni znao prije utakmice za to. Dinamo? Samo jedna utakmica na putu...

Dinamo je tek jedna utakmica na našem putu, poslije toga ima još 15 dvoboja s istim ulogom, svaka vrijedi tri boda. Dinamo? Odlična momčad, ali ne bih pričao o njima, bavim se samo Osijekom, kaže Bjelica
Vidi originalni članak

Deveta domaća pobjeda u nizu? Ma nisam uopće fokusiran na to, ja samo želim da dobijemo svaku sljedeću utakmicu, kaže nam Nenad Bjelica koji je na klupi Osijeka dohvatio nove rekorde.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osječki su nogometaši u dvoboju 20. kola u svom Gradskom vrtu svladali (2-0) Hajduk, tako stigli do rekordne devete domaće prvenstvene pobjede u nizu. Rezultat vrijedan svakog respekta, ali i još jedan dokaz kako Osijek svakog dana izgleda sve bolje.

- Iskreno, pa ja za taj podatak nisam ni znao do početka utakmice, ne vodim računa o takvim stvarima. Ali priznajem, to je jako lijep rezultat, ponosan sam na njega.

Osijek doista djeluje stabilno, momčad Nenada Bjelice upisala je petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a mreža sjajnog Ivice Ivušić netaknuta je već 462 minute. Podsjetimo, osječke je redove tijekom zime napustio Ante Majstorović, no obrana i bez dokazanog braniča nimalo “ne pati”.

- Majstorović nam je bio važan igrač, ali eto sada su se dokazali i Lončar i Guti i Caro. Njegova je prodaja za nas bila “win-win” situacija, on je riješio životnu egzistenciju, a klub je lijepo zaradio. Ipak, nije nam ga se bilo lako odreći, odličan je igrač.

Osijek i dalje želi naslov prvaka, a u gradu vlada velika simbioza kluba i navijača.

- Svi smo kao jedno i to je recept za uspjeh. Ja sam Osječanin, igrao sam za Osijek, a u klubu imamo niz igrača poput Škorića, Jugovića, Pilja, Lončara, Žapera..., koji su niz godina dio ovog kluba. I oni su predvodnici naše atmosfere. Žao mi je što na tribinama nema gledatelja, ali mi s našim navijačima gradimo ovakvu atmosferu koja nam je izuzetno bitna u borbi za naslov.

Sada slijedi spektakl, Osijek sljedećeg vikenda gostuje kod Dinama u Maksimiru...

- Vjerujemo u svoje mogućnosti, imamo individualnu i momčadsku kvalitetu i da, želimo dobar rezultat. Krasi nas sjajan momčadski duh, izgledamo jako stabilno, a svoje kvalitete i protiv Dinama želimo iskoristiti na najbolji mogući način.

Osijek je u zadnjih devet prvenstvenih nastupa dvaput slavio u Maksimiru...

- Kažem, ne zamaram se statistikama, potpuno sam fokusiran na Dinamo. Svjesni smo njihove kvalitete, ali vjerujemo u sebe.

Raste i pritisak, Osijek niz godina nije bio u borbi za vrh. Hoće li to vaši igrači izdržati?

- Istina, ali mi smo već dulje vrijeme u borbi za vrh, pa izgledamo dobro. Dinamo je jedna utakmica na našem putu, poslije toga ima još 15 dvoboja s istim ulogom, svaka vrijedi tri boda. Dinamo? Odlična momčad, ali ne bih pričao o njima, bavim se samo Osijekom - završio je Bjelica.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • čuveni 09.02.2021.

    Svaki umjetnik, majstor treba biti slobodniji a Bjelica je majsorčina, ljudina i bila bi šteta da mu Osijek to ne omogući. Nekada sam se veselio uspjesima Dinama a sada se veselim još više uspjesima Osijeka.

  • Swan888 08.02.2021.

    Koji amater je radio ovu sliku.

  • stoplek56 08.02.2021.

    dinamovac sam,ali stvarno želim da bude pravi sraz dviju ekipa i da bolja pobjedi,,čak bi više htio da Osijek dobije tu tekmu da Dinamovci shvate kako je to izgubiti u pravom trenutku,,neka se i dalje bore za prvaka,

Komentiraj...
Vidi sve komentare