To je to što me zanima!

Blanka je ponovno plesala nakon pobjede u Arnstadtu

Najbolja je svjetska visašica Blanka Vlašić nakon Arnstadta priznala da joj je najveći motiv pobjeđivati Ruskinju Jelenu Slesarenko
Vidi originalni članak

I u drugom ovogodišnjem nastupu Blanka Vlašić postavila je najbolji rezultat sezone. Göteborg je sa 201 cm bio “zagrijavanje“, a Arnstadt sa 203 cm pokazao da će i ove godine najveće visine biti rezervirane samo za našu najbolju sportašicu. Konkurencija je u Njemačkoj ipak pokazala da se neće predati tek tako.
Posebno se to odnosi na Jelenu Slesarenko, koja je preskočila 201 centimetar i najavila da će ove godine biti Blankina najveća suparnica. To je možda i dobro za Splićanku, jer Blanka najviše gušta upravo kad pobijedi Ruskinju. Ona je lani izjavljivala kako nema šanse da naša najbolja atletičarka ponovi onako uspješnu sezonu. Možda je to razlog što je Blanka i pobjedu u Arnstadtu proslavila svojim zaštitnim znakom - pobjedničkim plesom.
- Pobjednički ples sa strunjače prenijela je i na tartansku podlogu zaletišta iskazavši koliko joj je do ove pobjede stalo - rekao je Joško Vlašić.
A Blanka je potvrdila da je dodatno motivira i sama pojava Jelene Slesarenko.
- Da, a kad još doda nekoliko takvih izjava, dodatno se ražestim -rekla je dobro raspoložena Blanka, kojoj je ovo bio prvi trijumf u Arnstadtu.
S titulom novog najboljeg svjetskog ovogodišnjeg rezultata naša rekorderka nastavlja put u Bansku Bystricu, gdje će u utorak ponovno na zaletište, a do tada mora napraviti sve da se dovoljno regenerira za dosljedni nastavak sezone.

"POBIJEDILA SAM SAMU SEBE"
Unatoč pobjedi i tomu što je sve visine preskočila iz prve, Blanka je svoju sportsku zrelost dokazala izjavom kako nije potpuno zadovoljna nastupom:
- Tehnika mi nije bila na željenoj razini. To sam nadoknadila maksimalnom koncentracijom pri svakom skoku. Osjećam kako sam pobijedila samu sebe, zbog toga i zbog termina skakanja koji mi nikako nije odgovarao.

"NEMA STRAHA, ZGLOB JE OK"
Blanka je već u Banskoj Bystrici, gdje se regenerira za sutrašnji nastup. Javnost je donekle uznemirilo to što Blanka zbog boli u zglobu u Arnstadtu nije izašla na treći skok na 206 cm.
- Nije riječ se o težoj ozljedi, nego sam taj zglob malo 'osjetila’ još u teborgu. U Arnstadtu sam već bila umorna i nisam željela ništa riskirati, važno mi je bilo 'osjetiti’ visinu od 206 - rekla je Blanka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • josipko 04.02.2008.

    BRAVO BLANKA. SAMO NAPRIJED.

Komentiraj...
Vidi sve komentare