To je to što me zanima!

Blanka najbolja atletičarka u Europi, Sandra Perković 18.

Najbolja hrvatska sportašica proglašena je po drugi put u svojoj karijeri najboljom atletičarkom Europe u izboru Europske atletske federacije (EAA)...
Vidi originalni članak

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić po drugi put je u karijeri najbolja europska atletičarka u izboru EAA-a. Nagrada je to koju je prvi put osvojila 2007. godine, a sada je postala tek treća atletičarka koja je prestižno priznanje osvojila po drugi put u karijeri prema glasovima novinara, predstavnika nacionalnih saveza, atletskih stručnjaka i ljubitelja atletike. 

Prije nje to je uspjelo tek ruskoj skakačici s motkom Jeleni Isinbajevoj (2005. i 2008.) i sedmobojki Carolini Kluft (2003. i 2006.). Hrvatska sportska heroina ove je godine slavila na 12 od 14 natjecanja na otvorenom na kojima je nastupila, a svakako najvrednija je njena zlatna medalja na Europskom prvenstvu u Barceloni. Prethodno je Blanka i trijumfirala na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi, obranivši titulu od prije dvije godine iz Valencije, te također popravila svoj rekord u dvorani koji sada iznosi 206 centimetara. 

Među sjajne uspjehe Vlašić možemo izdvojiti i trijumf na Kupu kontinenata u rodnom joj Splitu. Nagradu će Vlašić primiti na svečanoj dodjeli 16. ovog mjeseca u Beogradu, gdje će nagradu također primiti i sjajna hrvatska diskašica, aktualna europska prvakinja, Sandra Perković u kategoriji za najbolju mladu europsku atletičarku. Drugo mjesto iza Blanke osvojila je britanska sedmobojka Jessica Ennis,a treće njemačka sprinterica Verena Sailer. U istom je izboru na popisu kandidatkinja bila i Perković, a ona je osvojila 18. mjesto.

Najbolje europske atletičarke u 2010. godini

1. Blanka Vlašić (Hrv)
2. Jessica Ennis (Vbr)
3. Verena Sailer (Njem)
4. Anita Wlodarczyk (Polj)
5. Myriam Soumare (Fra)
...
18. Sandra Perković (Hrv) 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare