To je to što me zanima!

Blanka preskočila 203 cm i postala svjetska prvakinja!

Do 22. uzastopne pobjede Blanka Vlašić došla je skokom preko 203 iz drugog pokušaja. Napala je i svjetski rekord, ali nije uspjela preskočiti 209 cm
Vidi originalni članak

Nova zvjezdana večer Blanke Vlašić dogodila se u Valenciji, iako je u posljednja dva dana naša najbolja atletičarka imala puno pehova za koje nitko osim nje i njenog stručnog stožera nije znao.
Naime, Blanka je na dan dolaska u Valenciju izgubila putovnicu, a bez nje se nije mogla akreditirati. Na koncu ju je pronašla, ali onda su uslijedili novi problemi. Prvo je na kvalifikacijama zalijepila krivi broj na prsa pa nije mogla ući na zaletište, potom je imala problema sa sucima, a potom je još popila kavu i prolila se po trenerci. Na zagrijavanju je prilikom presvlačenja slučajno dobila lakat u rebra od Aitove, a kao šlag na tortu iste večeri izgubila je prsten.
- Dogodilo mi se toliko nesreća da sam večer prije finala plakala u hotelu. Ali bila sam svjesna da moram pobijediti, da nemam alibija za eventualni neuspjeh, rekla je Blanka
Na samom natjecanju to se nije osjetilo, Blanka je suvereno prošla sve visine do 203 cm, dok su ostale skakačice imale puno problema. Prvo je od opasnijih suparnica otpala Friedrich, potom Beitia, pa su na kraju ostale samo Blanka, Slesarenko i Palamar. Na 203 cm prvi skok bio je neuspješan za sve tri djevojke, ali Blanka je u drugom pokušaju uspjela i pokretima naznačila da slijedi novi pobjednički ples.
Slesarenko nije uspjela, ostao je još jedan pokušaj Vite Palamar, ali svi su već osjećali, zlato je Blankino:
- I Slesarenko i Palamar bile su odlične, ali da su one preskočile 203, ja bih preskočila 205 cm, toliko sam bila sigurna u sebe - rekla je Blanka.
Uslijedio je pokušaj obaranja svjetskog rekorda, ali letvica se sva tri puta rušila na 209 cm. Drugi pokušaj bio je vrlo dobar, nedostajali su milimetri.
- Pokazala sam svima da mogu srušiti svjetski rekord - rekla je presretna Blanka.
- Morala sam zaraditi za novi prsten, sinoć sam izgubila stari - dodala je Blanka, koja je pobjedom zaradila i 40 tisuća dolara.

JOŠKO VLAŠIĆ: BLANKA JE JAČA OD PRITISKA
Joško Vlašić snimao je kamerom cijelo natjecanje, a od stresa je skoro potpuno izgubio glas.
- Samo mi koji smo stalno uz Blanku znamo što smo sve prolazili. Nije bilo lako, i ostale cure su bile odlične, ali Blanka je uspjela odoljeti svim pritiscima, rekao je Vlašić.
A i trener Bojan Marinović bio je netom po završetku natjecanja vidno uzbuđen:
- Glava mi puca od stresa, ali Blanka je bila izvanredna.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • entoni 10.03.2008.

    triff imaš ogledalo doma ?

  • buzdovan 10.03.2008.

    Kakvi su ovo idiotski komentari!? Pa, nije bila na izboru za lice godine? Blanka je sportašica i to vrhunska! Kakve veze ima njen izgled s rezultatima koje postiže? Osim toga ukusi su različiti. A što se tiče bahatosti, ako će i dalje ostvarivati ovakve rezultate može mi se doći i doma bahatiti. Ima pravo na to. Čak mi osobno gledajući i nije baš nešto bahata. A što se tiče Admina, ništa novo! Da ima imalo domoljublja u sebi i mrvicu zdravog razuma, obrisao bi maloumnog Triffa koji tiskanim slovima (urlanje) gadi Hrvaticu svjetsku prvakinju!? Ajmo, majstore, da te vidim na delu!

  • jedina1 10.03.2008.

    svaka čast na uspjesima, ali meni je ta žena antipatična.

Komentiraj...
Vidi sve komentare