To je to što me zanima!

Blanka u Parizu nastavlja utrku za "jackpot"

Blanka Vlašić će nakon pobjede na mitingu "Zlatne lige" u Rimu nastupiti u petak (20.00 sati) u Parizu, gdje brani prošlogodišnji naslov
Vidi originalni članak

Svjetsku prvakinju u skoku uvis Blanku Vlašić u petak, 18. srpnja (20.00 sati) u Parizu očekuje četvrti miting "Zlatne lige".
U igri za "jackpot" od milijun dolara je, uz Blanku Vlašić, ostala još samo Kenijka Pamela Jelimo, koja nastupa u utrci na 800 metara.
Najbolja hrvatska sportašica prije tjedan dana je slavila na mitingu "Zlatne lige" u Rimu, što joj je bila 32. uzastopna pobjeda.
Blanka se u Parizu osjeća kao kod kuće. U francuskoj prijestolnici prvi put je nastupila 2001. godine kada je zauzela 11. poziciju.
Godinu poslije bila je četvrta, a onda je 2003. upisala prvu pobjedu na mitinzima Zlatne lige, svladavši tada moćnu Južnofrikanku Hestrie Cloete. Prošle godine Blanka je pobjedom sa 202 cm postavila rekord mitinga.
U Parizu se na dan mitinga očekuje nešto svježije vrijeme, ali bez kiše.
Najveća konkurentica bit će joj odlična Nijemica Ariane Friedrich. Tu su još europska prvakinja Tia Helebaut, Španjolka Ruth Beitia i svjetska viceprvakinja Talijanka Antonietta Di Martino.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare