To je to što me zanima!

Blatter je potvrdio mundijale u Rusiji i Kataru: Kriza je gotova

Predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije potvrdio je da će se svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine održati u Rusiji i Kataru, bez obzira na aferu Garcije
Vidi originalni članak

Afera o namještanju domaćinstava svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine mučila je Fifu kroz cijelu ovu godinu, a posebice nakon što je glavni istražitelj u slučaju podnio ostavku. Michael Garcia bio je razočaran što nije objavljena cijela njegova istraga, nego samo manji dio koji je pogrešno protumačen, a neki važni podaci su promijenjeni. 

No Sepp Blatter odmah je objasnio kako odlazak Garcije neće imati utjecaja na već dodijeljena domaćinstva. Rusija će sigurno biti domaćin 2018., a Katar četiri godine poslije. 

- Ta naša odluka zaključila je ovu krizu koja se stvorila. Dva stručnjaka došla su do zaključka kako nema smisla da se ponište odluke o domaćinstvima - rekao je Blatter. 

- Objavit ćemo i svih 430 stranica izvještaja Garcije, ali to još uvijek nismo u mogućnosti napraviti s obzirom na to da bismo ugrozili pojedince protiv kojih se trenutačno vode sudski procesi. 

Blatter je naglasio kako će raditi na tome da Fifa vrati dio izgubljenog ugleda i da bi se tako ponašao i da nije u kampanji za još jedan predsjednički mandat u krovnoj svjetskoj organizaciji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • LebronPetrovic 20.12.2014.

    Bolje da se igra na Antarktici negu u Kataru !

  • tommy lee 20.12.2014.

    crkni gubo višee

  • crobern 19.12.2014.

    Sve mafija. Jos im fali Davor Suker u komisiji!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare