To je to što me zanima!

Blatter o ubojstvu suca: Ovo je problem društva, ne nogometa

Ovakvo što moglo dogoditi bilo gdje i bilo kada. Nažalost, svjedoci smo da se dogodilo u nogometu, rekao je predsjednik Fife nakon ubojstva suca u Nizozemskoj
Vidi originalni članak

Teška se tragedija dogodila tijekom vikenda na kadetskoj nogometnoj utakmici u Nizozemskoj. Linijski sudac Richard Nieuwenhuizen (41) preminuo je nakon što ga je pretuklo - nekoliko igrača (!).

Trojica nogometaša starih 15 i 16 godina uhićeni su u nedjelju navečer pod sumnjom da su ranije toga dana pretukli Nieuwenhuizena, neposredno nakon završetka utakmice između njihova kluba Nieuwe Slotena iz Amsterdama i Buitenboysa iz Almerea. Nizozemski mediji navode da su nesretnog suca vrijeđali tijekom cijelog dvoboja, da bi ga nakon posljednjeg zvižduka nekoliko puta udarili u glavu.

Nieuwenhuizen je otišao kući, ali je tijekom večeri prevezen u bolnicu jer se nije osjećao dobro. U ponedjeljak je, pak, policija potvrdila da je Nieuwenhuizen preminuo.

- Šokiran sam, kao i svi. Ta je vijest zazvučala nevjerojatno - oglasio se i predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter, te dodao:

- Međutim, ovo je društveni problem. Nije ovo striktno problem nogometa, jer se ovakvo što moglo dogoditi bilo gdje i bilo kada. Nažalost, svjedoci smo da se dogodilo u nogometu, što je dokaz da ovakvih problema nismo niti lišeni mi u ovom sportu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gagi1993 04.12.2012.

    aha nije problem nogometa kad igraci istuku sudca nego to je drzavni problem a kad huligani bacaju baklje e onda je to nogometni problem.... zalosno je sto ova fifa radi da se tom klubu moze nabiti neka novcana naknada zbog ovog sigurno bi tada to bio nogometni problem Sudac pocivo u miru nadam se da ce ubojice biti posteno kaznjene jer ovo je grozno

  • WOMANIZER 04.12.2012.

    strašno, počivao u miru!

  • svrco75 04.12.2012.

    ovo je dokaz da ni nogomet nije što je bio,ogromna lova,premladi bačeni u taj bubanj i ambicija da se što prije dođe do love i lagodnog života....šteta..ovo je ipak previše..R.I.P. nesretnom čovjeku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare