To je to što me zanima!

Boban i Fifa spremili promjene: Klupski SP s 24 ili 16 momčadi

Prvenstvo bi trajalo mjesec dana, igrao bi se klasični turnirski sustav, s eliminacijom u drugoj fazi. Ne bi se održavalo svake godine, nego svake druge, a cijeli taj projekt predsjednik Fife navodno je povjerio Bobanu
Vidi originalni članak

Fifin novi predsjednik Gianni Infantino i njegova desna ruka Zvone Boban odradili su sastanak s delegacijom Barcelone kako bi izgladili nesporazume na relaciji katalonskog kluba i Fife, ali i popričali o novom formatu Svjetskog klupskog prvenstva.

Svjetsko klupsko prvenstvo od 2019. godine mogli bi, dakle, gledati u novom formatu. Naime, natjecanje koje se svake godine održava u prosincu, za tri bi godine prvi put mogli gledati u lipnju i to sa 16 ili 24 momčadi, razmišljaju u Fifi.

Prvenstvo bi trajalo mjesec dana, igrao bi se klasični turnirski sustav, s eliminacijom u drugoj fazi. Ne bi se održavalo svake godine, nego svake druge, a cijeli taj projekt predsjednik Fife navodno je povjerio Bobanu.

Talijani i Španjolci navodno su već prihvatili ovu ideju. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 17.09.2016.

    Ovo je najobičnija bedastoća. Ova natjecanja koja su sada su sasvim dovoljna. Dajte ljudi da se barem preko ljeta na tjedan dva odmorimo od nogometa. Zbog svih tih silnih utakmica doči će savim sigurno do zamora igrača ali bogami i publike

  • nostradamus 17.09.2016.

    Ma to je obična glupost. Ajde kao gledanost bi se povećala, ali realno, pola svijeta ne bi gledalo utakmicu jer bi se utakmice sigurno igrale tipa u 2 ujutro, nije moguće odrediti termin da je svima u idealno vrijeme, u prime time-u. A baš da se budim u 2 ujutro da gledam Flamengo - Barcelona nisam tako lud. Reprezentacija je nešto drugo jer mediji stvore euforiju. Snimku ionako nitko nikada ne gleda. Sve u svemu, forsiraju to bezveze. I ne znam niti kada bi bio termin unutar sezone.

  • Joker123 17.09.2016.

    Bolji je sadasnji format zato jer su to prvaci kontinenata

Komentiraj...
Vidi sve komentare