To je to što me zanima!

Bodo vani ni do boda, a Dinamo samo dvaput nije nadoknadio poraz 0-1 iz prve utakmice!

Kod kuće u zadnjih sedam utakmica Bodo ima sve pobjede i gol razliku 31-0! A u gostima, na pravoj travi... kamilica. Pa nek' padne i na užarenom Maksimiru iduće srijede
Vidi originalni članak

Rezultati im govore da su na gostovanjima skromniji. Podloga im ide u prilog, ne treba spominjati koje su ovdje zvučnije momčadi stradale i s većim rezultatom.

Rekao je to Ante Čačić nakon svog prvog poraza na Dinamovoj klupi od 25. studenog 2012. Tada ga je porazio Ćiro Blažević sa Zagrebom i spakirao mu otkaz, a sada je, u 15. utakmici u drugom mandatu u Maksimiru, s istih 1-0 pokleknuo u Norveškoj. Na dan kad je Dinamova borba za ulazak u Ligu prvaka - zbog silnih atletskih uspjeha - bila tek treća ili četvrta sportska vijest dana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ništa strašno, poraz 1-0 ne boli, Dinamo je šest puta u povijesti isti nadoknadio u uzvratu (LASK 1963., Besiktas 1988., Partizan 1997., MTK 1997., Celtic 1998., Ajax 2007.), a samo dvaput nije (Perugia 1979. i Villarreal 2021.). A rijetko je kad suparniku domaći teren donio toliku prednost kao u utorak Bodo/Glimtu. 

OPTIMIST UOČI UZVRATA Čačić: Ostali smo živi i to je najvažnije. Ovdje su zvučnije momčadi prolazile gore od nas

- Možda nas je i umjetna trava iznenadila - rekao je Boško Šutalo, a Luka Ivanušec je dodao:

- Drugačije je nego na pravoj, teže je mijenjati smjer, teže se zaustaviti, krenuti. Utjecalo je i to na našu igru.

A Čačićeve riječi potvrđuju zastrašujuće brojke: Bodo u zadnjih sedam utakmica kod kuće ima sedam pobjeda i gol-razliku 31-0! Idemo dalje: u zadnjih 28 susreta nije izgubio, uz samo šest remija, a ti zvučniji suparnici koji su ondje padali bili su Mourinhova Roma dvaput, Rosenborg, Celtic i AZ Alkmaar.

S druge strane, ta izrazito domaćinska momčad u gostima nije izgubila od Celtica i AZ-a, ali jest ove sezone od Linfielda i Klaksvikara na Farskim Otocima! A nije pobijedila ni Žalgiris u Litvi.

KAKO SU IGRALI Ljubičić se opet 'mučio' na boku, izostala je Špikićeva energija, a Petković ulaskom unio preokret

Pa sad tih 0-1 i ne zvuči tako loše, zar ne?

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Palmanova 17.08.2022.

    i dobro je sto nema gola u gostima kao kazna.ne moras se 90'pazit da ga ne primis,nego samo napad napad

  • Palmanova 17.08.2022.

    od prve minute krenuti na pobjedu,ne cekati 60.minutu s navalama..od prve na sve ili nista i to se uvijek isplati.Emreli,petko i orsa pocinju.Drmic na klupu.ovaj Bodo je meni slabiji od Ludogoreca.mozda sam subjektivan ,ali Ludogorec nam je zabio 2 gola s igracem manje u Zagrebu i bez dva igraca koji su im otisli ,Cipranin i onaj sto je Livi zabio gol uz stativu.u Bugarskoj smo se mucili s njima uz to su ovi imali prednost tog svog plasticnog terena,vidjecemo kako ce se oni navici na nas teren,onaj pravi nogometni.Roma je imala 3-0 vec nakon 29.minuta kad je trebalo za proci dalje,a i ispromasivala se dobro.

  • GOOLMAN 17.08.2022.

    Jeste li sada vidjeli dragi navijaci DINAMA sta znaci jesti ribu svaki dan (BODO) a ne Hamburgere kao igraci DINAMA.pa ko vise moze trcati nek vam ovo objasne ljudi za prehranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare