To je to što me zanima!

Bogdanović je najbolji strijelac još od Dražena, trpa k'o lud...

Bojanove dvije najbolje utakmice su 44 poena Sixersima i 37 poena Minnesoti, a oba učinka bolja su od najboljih koje su imali Kukoč i Rađa - Dino je 36 zabio dvaput, a Toni 34 jednom, Miami Heatu
Vidi originalni članak

Bojan Bogdanović zabio je 37 poena Minnesota Timberwolvesima te tako postavio svoj ovosezonski rekord u broju zabijenih poena.

No to mu nije rekord karijere... Zabio je Babo 44 poena Philadelphia 76-ersima u ožujku 2016. godine, a tada se izjednačio s legendarnim Draženom Petrovićem koji je isto toliko poena zabio Houston Rocketsima 24. siječnja 1993. godine.

- Nisam znao da je Dražen isto toliko pogodio, tako da me to iznenadilo. mislio sam da je pogodio još više. Jako sam ponosan što sam izjednačio njegov rekord - rekao je tada Babo, a sinoć je srušio momčad Darija Šarića i nastavio s nevjerojatnim partijama koje pruža od ozljede najboljeg igrača Indiana Pacersa Victora Oladipa.

Isto tako, sinoć je ponovno 'prešišao' legende hrvatske košarke, Dina Rađu i Tonija Kukoča. Bivši košarkaši slavne generacije Jugoplastike u NBA ligi igrali su više godina, Rađa je tamo proveo četiri sezone, jednu godinu bilježio čak i 19,7 poena u prosjeku, no njegov rekord manji je od Bojanovog. Kao i od Babinog učinka sinoć, pa Rađin rekord je 36 poena!

Zabio je 36 poena Dino u dva navrata, u istom mjesecu iste godine. Žrtve su u ožujku 1997. bili također Sixersi te Los Angeles Lakersi.

Toni Kukoč je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo 13 godina, bio dvoznamenkast u devet sezona, no njegov rekord također je manji od Bojanovog. Zabio je Kukoč 34 poena Heatu davne 1996. godine.

Bogdanović zato ove sezone bilježi 17 poena, prvi je Hrvat od Dražena Petrovića koji je dobio nagradu za najboljeg igrača tjedna NBA lige, a od Oladipove ozljede zabija 21,2 poena s preko 50% šuta iz igre... Jedini Hrvat koji je zabijao više od toga bio je upravo Dražen, a Bogdanović ove sezone pokazuje da je najbolji strijelac kojeg je Hrvatska imala još od Šibenčanina, i to miljama.

Istina, Kukoč i Rađa bili su svestrani igrači čiji se učinak vidio u mnogo više dijelova igre od samih postignutih poena, no Bojana je trenutačno nemoguće zaustaviti! Čuvaš tricu, on će unutra, a ako se makneš pokoji centimetar dalje, Babina 'pljuca' ne oprašta! Bojan je ovo ljeto slobodan igrač, a čini se da bi svoje talente mogao utržiti jako dobro...

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • flipper 03.03.2019.

    "Isto tako, sinoć je ponovno 'prešišao' legende hrvatske košarke, Dina Rađu i Tonija Kukoča." Kako sinoc, ako ih je jos 2016. presisao po broju ubacenih poena na jednoj tekmi? I sami ste to prethodno napisali. A jbmte

  • 03.03.2019.

    svaka čast Babi, drag mi je ka igrač, al uspoređivat današnji NBA i kako se nekad igralo je totalno besmisleno. Danas je tendencija da se igra na velik broj koševa kako bi se privuklo što više publike, prodalo šta više ulaznica, dresova.... I onda je to bio biznis, al ovo sad mi već ide nauštrb kvalitete.

  • MynameisNO 02.03.2019.

    Zašto ne trpa toliko kad igra za Hrvatsku na europskom ili svjetskom prvenstvu, pitam?

Komentiraj...
Vidi sve komentare