To je to što me zanima!

Bolje i ne igrati nego sramotiti se: Raspustili su reprezentaciju

Nogometna reprezentacija Džibutija odustala je od nastupa u svim natjecanjima zbog niza loših rezultata. Savez se više ne želi sramotiti, a šansu će (možda) dati mlađim kategorijama
Vidi originalni članak

Ako ste iskusan kladioničar, možda vam je nogometna reprezentacija Džibutija zapela za oko kao momčad protiv koje uvijek možete ulagati novac. Naime, u zadnjih deset godina uspjeli su pobijediti tek u dvije utakmice, i to protiv Somalije i Južnog Sudana.

No čini se kako nogometne selekcije iz ove države, koja je najpoznatija po gusarima, više neće biti. Nogometni savez Džibutija raspustio je A-reprezentaciju kako bi zaustavio "niz loših rezultata kojemu nema kraja".

Takva je odluka pala nakon poraza od Etiopije 5-1 u kvalifikacijama za Afrički kup nacija prošlog tjedna.

- Kako A-momčad nema rezultata, fokusirat ćemo se na mlađe uzraste. Nije stvar u novcu, jednostavno je savez tako odlučio. Možda ćemo sudjelovati u natjecanjima do 15, 17 ili 20 godina - objasnio je tehnički direktor saveza Omar Ali Mohamed.

Džibuti se nalazi na 185. mjestu Fifine rang-ljestvice, a ispod njega (čak) je 26 reprezentacija. Nikad nisu izborili nastup na velikom natjecanju, a najbolji im je plasman 169. pozicija koju su držali prije 23 godine.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • It's kišing 21.07.2017.

    Ja kad vidim kako dečki iz San Marina igraju srcem za svoju reprezentaciju, (a uredno gube utakmice sa 3 i vise razlike)...dođe mi da zaplačem kad vidim kako se naše zvjezdice ponašaju kad igraju za repku...

  • alcapone123 21.07.2017.

    Tako je i Dinamo trebao odustati da se ne sramoti.

  • OS98netko 21.07.2017.

    E bas sam onda ulozio na sudan i popusio 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare