To je to što me zanima!

Bomba iz Italije: Veliki Pro Recco želi Sukna za trenera!

Sukna se povezivalo i sa splitskim Jadranom, međutim, Pro Recco je nenadano napustio Španjolac Gabi Hernandez i sada su Talijani kontaktirali svog bivšeg igrača koji iza sebe ima tek jednu trenersku sezonu
Vidi originalni članak

Tek što je, zapravo, s jedva 30 navršenih godina započeo trenersku karijeru u koju je zapisao prvu godinu samostalnog staža u kotorskom Primorcu, Sandro Sukno mogao bi se popeti na vaterpolski Mount Everest, na vrh svih vrhova. Odnosno, mogao bi postati trener najtrofejnijeg europskog kluba u povijesti te odnedavno novog i deveterostrukog prvaka Europe  - Pro Recca!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Informacija, koju je objavio talijanski Waterpolo Development nije, istina, još blizu realizacije i potvrde, no ne bismo rekli ni da je tako daleko jer kada nekoga osobno kontaktira sportski direktor kluba iz Genove Maurizio Felugo i ponudi posao kakav se valjda ne odbija, onda to znači da se samo čeka konačno "da" s druge strane, u ovom slučaju Suknove.

Najbolji vaterpolist svijeta iz 2017. godine, one u kojoj je Hrvatsku predvodio do svjetskog zlata u Budimpešti i, ispostavilo se, zadnjeg turnira u igračkoj karijeri, prošlog je ljeta preuzeo Primorac, prvaka Europe iz 2009., koji je s novom upravom (sportski direktor Antonio Petrović i predsjednik Mlađan Janović) ponovno pokazao ambicije, no u ovakvoj prilici Kotorani Suknu, dakako, ne bi trebali raditi problema.

Sukna se, istina, povezivalo i sa splitskim Jadranom koji gradi jaku momčad (Dobud, Harkov, Bukić), međutim, Pro Recco je nenadano napustio Španjolac Gabi Hernandez, svega nekoliko dana nakon osvajanja Lige prvaka. Odlazak je obrazložio privatnim stvarima.

Premda su to neki protumačili i kao oslobađanje prostora za dolazak talijanskog izbornika Alessandra Campagne na klupu, u Genovi su, očito, za neko drugo rješenje, mlađe i neiskusnije svakako, ali koje već jako dobro poznaje okruženje jer Sukno, koji je i Tuckov pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji, u Pro Reccu je proveo tri i pol sezone. Onu prvu još 2011./2012. nakon koje je prešao u Primorje pa ponovno u Recco u ljeto 2015. Na početku priprema za sezonu 2017./2018. na pregledu mu je liječnik otkrio probleme sa srcem koji su mu i, nažalost, gotovo dvije godine kasnije okončali igračku karijeru. 

Prihvati li Sukno ponudu, Hrvatska će opet biti solidno zastupljena u najbogatijem klubu na svijetu bez obzira na odlazak Marka Bijača u Olympiacos i Nikše Dobuda u Jadran, a nešto prije i Ratka Rudića u trenersku mirovinu. Talijani su već manje-više sve dogovorili s centrom Barakuda Lukom Lončarom, a od igračkih pojačanja za novu sezonu stigli su i ljevoruki Mađar Gergo Zalanki te golman talijanske reprezentacije Marco del Lungo... Zasad.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • frane555 16.06.2021.

    Vama su sve bombe i legende

Komentiraj...
Vidi sve komentare