To je to što me zanima!

Bosanska vlada dala Ćiri avion, a on se boji navijača

Nikad se prije nije dogodilo da vlada Federacije BiH pomogne nogometnom savezu u organizaciji neke aktivnosti, ističu zadovoljni čelnici saveza
Vidi originalni članak

Pobijedi li Ćirina BiH u Estoniji, dodatne će kvalifikacije biti i matematički osigurane. Ali do Estonije treba prvo doći. A Ćiro i njegovi igrači do Tallina će - vladinim avionom.
"Vlada Federacije BiH donijela je jednoglasnu odluku o davanju na korištenje aviona Air Bosne nogometnoj A selekciji za prijevoz do Estonije i natrag", objavljeno je na službenoj straniji Nogometnog saveza BiH. Nikad u povijesti nije zabilježen ovakav potez u  susjednoj državi.
"Ovo je prvi put da bilo koji državni organ pomogne savezu u realizaciji bilo koje značajnije aktivnosti", stoji u priopćenju. Ogled s Estonijom za narod BiH doista spada među značajnije aktivnosti, otvara se šansa da prvi put BiH ode na Svjetsko prvenstvo.
- Veliko hvala vladi Federacije BiH, pokazali su da imaju sluha za sport. Puno su nam pomogli ovim potezom - rekao je glavni tajnik saveza Munib Ušanović.
U Estoniji će reprezentaciju pratiti i navijači, kojih se Ćiro boji više nego protivnika.
- Nemojte bacati baklje i petarde. Fifa će pomno pratiti ponašanje naših navijača i bojim se da bi samo jedan incident mogao ozbiljno naštetiti svima nama - kaže Ćiro, svjestan težine zadatka u Tallinu.
- Znam da se žele iskupiti za onih 0-7 u Zenici i zato nam sigurno neće biti lako - kazao je Ćiro. U reprezentaciju je pozvao hajdukovce Pandžu i Ibričića, a na popisu su i Nadarević, Hrgović, Damjanović, Spahić... Udarne igle i nositelji Ćirinih ambicija ipak će biti Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Zlatan Muslimović...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nivea 30.09.2009.

    nijje bosanska vlada, nego BiH vlada... to je krajnje neznanje...al eto..admine slobodno izbrisi koment kao i svaki put kad se ukaze greska ovakva...

  • MaliRadojica 30.09.2009.

    @sheff tebi ne bi ni platili :)

  • tahuti 30.09.2009.

    događa se svakih 20-tak god. da neka država sa ovih prostora ima jaku generaciju,sada ju ima bosna.par odličnih igrača,i vrlo dobar ostatak momčadi,sa genijalnim,i sretnim ćirom,uvijek može ,uz malo sreće,napraviti podvig. ćiro je genije. želim vam sp,a tamo bi tek bio cirkus \"made in ćiro\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare