To je to što me zanima!

Bosiočić i Ivančuk u vodstvu nakon sjajno odigranih finiša

Bosiočić je sjajnom igrom u završnici i pravovremenom žrtvom kvalitete slomio otpor Austrijanca Markusa Raggera, a na sličan način je i Ivančuk nadigrao Armenca Hranta Melkumiana...
Vidi originalni članak

U 8. kolu šahovskog „Turnira mira“ u Zagrebu vodeća četvorka je u izravnim međusobnim susretima „krojila“ vrh ljestvice. Ukrajinac Vasilij Ivančuk i Riječanin Marin Bosiočić postigli su lijepe pobjede i tako pobjegli svojim najopasnijim suparnicima.

Bosiočić je sjajnom igrom u završnici i pravovremenom žrtvom kvalitete slomio otpor Austrijanca Markusa Raggera, a na sličan način je i Ivančuk nadigrao Armenca Hranta Melkumiana. Najprije je jakim lovačkim parom stisnuo protivnika u „mišju rupu“, a onda efektnom žrtvom kvalitete došao do neobranjivog napada.

Zdenko Kožul je u finišu posustao i drugim uzastopnim porazom pao na granicu od 50% osvojenih poteza. Iako je vodio bijele figure protiv naturaliziranog Gruzijca Ivana Čeparinova, rano je zapao u podređen položaj što je Čeparinov iskoristio u lijepo vođenom napadu. Robert Zelčić i Mladen Palac prijateljski su remizirali, a u partijama Dreev-Stević i Nisipeanu-Bacrot remi je sklopljen u jednakim završnicama.

Rezultati 8. kola:
Bosiočić-Ragger 1-0, Nisipeanu-Bacrot remi, Kožul-Čeparinov 0-1, Zelčić-Palac remi, Dreev-Stević remi, Ivančuk-Melkumian 1-0.
Poredak poslije 8. kola:
Ivančuk i Bosiočić po 5,5 bodova, Bacrot, Ragger i Melkumian po 4,5, Čeparinov i Kožul po 4, Nisipeanu 3,5, Dreev, Palac, Stević i Zelčić po 3 boda. (eg)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare