To je to što me zanima!

Bosna i Hercegovina golovima Džeke dobila Obalu Bjelokosti

Dvoboj je odigran u St. Louisu, a BiH je zasluženo slavio 2-1. U 17. minuti je branič 'slonova' pogriješio, a nakon odbijanca je naciljao Džeko. U 53. je zabio još ljepše
Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina je sinoć odigrala prvu od dvije prijateljske utakmice uoči Svjetskog prvenstva. Pobijedili su snažnu Obalu Bjelokosti 2-1 i tako najavili dobre stvari u Brazilu. Obala Bjelokosti je glumila Nigeriju s kojom "zmajevi" igraju u 2. kolu na SP-u.

Dvoboj je odigran u St. Louisu, a BiH je zasluženo slavio. U 17. minuti je branič "slonova" pogriješio na dugu loptu, a nakon odbijanca je lijepo s 16 metara naciljao Edin Džeko. U 53. minuti je Džeko zabio još ljepše, primio je loptu pa poluvolejem s 18 metara pogodio mrežu. Nakon vodstva, čini se, BiH se opustio, a nakon nekoliko propuštenih prilika zabio je Didier Drogba. Pogodio je "bombu" s 18 metara iz slobodnog udarca, golmanu "kroz uši". 

- Čestitao bih svojim igračima, mislim da je ova pobjeda zaslužena. Edin je samo nastavio formu iz kluba ove sezone. Bili smo angažirani svih 90 minuta. Našoj momčadi nedostajalo je visokih igrača, o tome moramo voditi računa - izjavio je izbornik Safet Sušić.

Bosnu i Hercegovinu još čeka prijateljska s Meksikom 4. lipnja.

Što se ostalih utakmica tiče, Švicarska je bila bolja od Jamajke golom Drmića, a Urugvaj od Sjeverne Irske preko Stuanija. Španjolska se namučila protiv Bolivije. Zabili su tek u 51. minuti i to iz penala preko Torresa, a konačni rezultat u završnici je postavio Iniesta. Engleska je svladala Peru 3-0, a redom su zabijali Sturridge, Cahill pa Jagielka.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • ManituApach 01.06.2014.

    U Sent Luisu zivi 80 000 Bosnjaka,a na utakmici je bilo 15 000 Bosnjaka-Muslimana koji su napravili paklenu atmosferu.

  • baltazarrr 01.06.2014.

    Razlika izmedju Hrvatske i Bosne je..Bosna prolazi grupnu fazu a Kockasti NE!!!

  • hirurg 01.06.2014.

    mi smo trebali sa BiH igrati prijateljsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare