To je to što me zanima!

Braća Sharbini odbili poziv u reprezentaciju Palestine

Otac Ahmada i Anasa, Jamal Sharbini, Palestinac je rođen u glavnom gradu Sirije, Damasku. No njegovi sinovi ne žele igrati za Palestinu
Vidi originalni članak

Reprezentacija Palestine želi Ahmada i Anasa Sharbinija u svom dresu! Pismeni poziv stigao je na adresu braće koja su nogometnu karijeru započela na Kantridi. No dvojac s Grobnika poziv je glatko odbio i jasno poručio - želimo igrati za Hrvatsku!
Ahmadov i Anasov otac Jamal je Palestinac iz Sirije. Rođen je u Damasku, a na studij ekonomije stigao je u Rijeku. U ovom gradu je upoznao Ranku, koju je oženio i s njom dobio dvoje djece. Ahman je rođen 21. veljače 1984. godine, a Anas na isti datum tri godine kasnije. Obojica su krenula stopama oca Jamala, bivšeg nogometaša, i danas je mlađi brat član U-21 reprezentacije Hrvatske. Ujedno je i kapetan Rijeke, iz koje je stariji Ahmad prošle sezone otišao u Al-Wahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
O mogućem nastupu braće Sharbini za Palestinu u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. raspisali su se i neki arapski mediji. Navode kako su postojali i telefonski pritisci na Sharbinije, opovrgnuo je Anas, koji tvrdi kako je sve razgovore vodio otac. Uostalom, tata Jamal jedini u obitelji zna arapski, jer Ahmad i Anas nikad nisu naučili očev materinji jezik.
- Moja budućnost je Hrvatska - odlučan je Anas.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 18.10.2007.

    u repku kad budes bio clan Hajduka ili Croatie!

  • hrki9 17.10.2007.

    nek se gube igrat za palestinu pa nismo mi đamija mi smo katolici i oni ne mogu igrat za našu repku isto ko ni žilić mamu mu srbsku jebem!mi hrvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare