To je to što me zanima!

Brat i sestra Ravenščak sjajni u reliju: Jedva čekamo WRC!

WRC Croatia Rally održat će se od 20.4. do 23.4. na cestama Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, dok će u Zagrebu sve započeti i završiti
Vidi originalni članak

Mladi reli tandem, brat i sestra, Martin (26) i Dora Ravenščak (29), ovog vikenda otputovat će na veliko austrijsko reli utrku Rebenland Rally.

POGLEDAJTE VIDEO: 24sata helikopterom do starta WRC-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Natjecanje ove godine obilježava 10 godina postojanja, a održava se u pokrajini Štajerska na granici sa Slovenijom. Ovogodišnji jubilarni reli boduje se kao druga runda austrijskog nacionalnog reli prvenstva i FIA Srednjoeuropskog reli prvenstva. Utrku u Austriji karakterizira prekrasno okruženje južnoštajerske vinske ceste koju karakteriziraju munjevite i zavojite dionice.

Naš mladi trkački par u lovu je na još jedan vrhunski trkački rezultat.

- Jako se veselimo natjecanju. Uoči natjecanja ćemo ići i na test u Sloveniju gdje ćemo se još malo pripremati za nastup na asfaltu. Od studenog nismo vozili utrku na asfaltu već isključivo na makadamu, tako da nam je ova priprema zaista potrebna i super će nam doći kako bi se još bolje pripremili i kako bi bili još sigurniji za nastup u Austriji - otkrio je Martin.

POTVRDILA FIA Najbolji relijaši vratit će se treći puta u Hrvatsku: WRC Croatia Rally na rasporedu je u travnju SMRT NA UTRCI Užas na reliju u Belgiji: Uletio u dvorište, poginulo dvoje mladih

Za brata i sestru Ravenščak utrka u Austriji je savršena uvertira za veliko WRC Croatia Rally natjecanje. Za njih i njihovog oca Krešimira to natjecanje nije nepoznanica. Svake godine članovi obitelji ostvare značajne i zapažene rezultate.

Prije dvije godine njihov otac Krešimir je ostvario najbolji hrvatski rezultat natjecanja a prošle godine sličan uspjeh je ponovio i Martin, koji se u ukupnom redoslijedu našao uz brojna svjetska imena na visokom 37. mjestu.

- Prije samog WRC natjecanja imamo tri utrke, tako da vjerujem da ćemo se zaista jako dobro pripremiti. Plan je da uz brzinske testove imamo i redovite treninge van vozila. Bez obzira jesmo li u vozilu, gotovo svaki dan imamo neki oblik fizičke i kondicijske pripreme. Nama je veoma drago i to da na natjecanjima sudjelujemo kao obitelj jer se zajedno možemo i psihički pripremiti za zahtjevne uvjete koji nas očekuju na utrkama - rekla je Dora.

WRC Croatia Rally održat će se od 20.4. do 23.4. na cestama Varaždinske, Krapinsko-zagorske Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, dok će u Zagrebu sve započeti i završiti s ceremonijalnim startom i ciljnom rampom.

Hrvatsko natjecanje je zanimljivo zbog izazovnih uvjeta cesta i promjenjivog držanja asfalta. Ukupna dužina dionica kroz Hrvatsku iznosi 1650 kilometara s 301 kilometrom brzinskih ispita.

Dnevne ulaznice za WRC Croatia Rally moguće je nabaviti po cijeni od 10 eura, a uz to je dostupan i četverodnevni paket ulaznica po cijeni od 30 eura. Osim ulaza u sve Fan Zone uz brzinske ispite, sve ulaznice vrijede i za servisno parkiralište. Redovne ulaznice dostupne su u online prodaji putem sustava ulaznice.hr.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare